Cookieverklaring Fidus

Wat zijn cookies?

Wanneer je Fidus.nl bezoekt dan worden er cookies op je computer geplaatst. Dit zijn bestandjes die informatie onthouden over jouw websitebezoek (zoals authenticatiegegevens en voorkeuren). Sommige van deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken; andere helpen juist om de website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.

Waarvoor gebruiken we cookies?

Cookies helpen ons om inzicht te krijgen welke webpagina’s bezocht worden, hoe lang en welk pad bezoekers zoals jij afleggen op onze website. Met deze inzichten proberen we onze website beter in te richten.

Gegevens die je invult wanneer je bijvoorbeeld je maximale hypotheekbedrag berekent worden opgeslagen met behulp van een cookie. Zo hoef jij niet steeds weer dezelfde informatie in te vullen.

Ook social media platformen gebruiken cookies. Deze social media platformen hebben overigens hun eigen privacy- en cookieverklaringen. Fidus heeft geen invloed op wat derde partijen met cookies doen.

Bepaalde cookies bevatten persoonsgegevens. Meer informatie over welke persoonsgegevens we precies voor welke doeleinden verwerken, kun je vinden in onze privacyverklaring.

Geen cookies?

Als je niet wilt dat wij cookies gebruiken op onze website dan kun je ze verwijderen uit je browser. Dit kan wel van invloed zijn op de voorkeuren die je tijdens het surfen hebt opgeslagen.

Wat voor soort cookies en andere trackingtechnologieën gebruiken wij?

1. Functionele of noodzakelijke cookies:

Deze cookies plaatsen wij altijd. De cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat de website technisch goed werkt en beveiligd is.

CookieConsent

Wie: fidus.nl
Doel: Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein.
Welke persoonsgegevens: met deze cookie worden geen persoonsgegevens verwerkt.
Cookies: CookieConsent
Bewaartermijn: 1 jaar
Type cookie: HTTP

Freshdesk

Wie: fidus.nl
Doel: Deze cookie zorgt ervoor dat onze chat (FreshChat) wordt getriggerd op bepaalde pagina’s. Dit om onze bezoekers zo goed en snel als mogelijk te bedienen.
Welke persoonsgegevens: de tracker ID Freshworks
Cookie: _fw_crm_v
Bewaartermijn: 1 jaar
Type cookie: HTTP

Google en Google Tag Manager

Wie: fidus.nl
Doel: Het analyseren van het gebruik van onze website en diensten en het verbeteren van onze website en diensten.
Welke persoonsgegevens: wij zien enkel globale statistieken en geanonimiseerde gegevens. Google Analytics software verwerkt jouw gegevens om tot deze statistieken te komen. Zo verwerkt Google Analytics o.a. van welke website je afkomstig bent, naar welke pagina of website je surft, je klikgedrag en gebruik van onze website en gegevens over het apparaat waarmee je onze website bezoekt (zoals besturingssysteem, schermresolutie, algemene locatie (tot op stadsniveau), taal, sessieduur, browserinformatie). Je data wordt niet met Google gedeeld.
Cookie: _ga – Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.
Bewaartermijn: 2 jaar
Type cookie: HTTP
Cookie: _gid – Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookies:_gat – Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookies: _ga_# – Verzamelt gegevens over het aantal keren dat een gebruiker de website heeft bezocht, evenals data voor het eerste en meest recente bezoek. Gebruikt door Google Analytics.
Bewaartermijn: 2 jaar
Type cookie: HTTP

Bij het gebruik van Google Analytics cookies volgen we de aanbevelingen van de Autoriteit Persoonsgegevens:
* We hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google Inc. waarin staat dat Google zorgvuldig om moet gaan met de cookie-informatie.
* In het kader van dataminimalisatie hebben we ervoor gekozen om het laatste octet van IP-adressen te coderen.
* Persoonlijke informatie wordt niet opgeslagen of gebruikt.
* Informatie uit Google Analytics cookies delen we nooit met derden.
* Bij de functie ‘Gegevens delen met Google’ zijn de volgende onderdelen uitgezet:
– producten en services van Google;
– benchmarking;
– technische ondersteuning;
– accountspecialisten;
– Google-verkopers/salesexperts

2. Statistieken:

Deze cookies helpen ons inzicht te krijgen in wie onze website bezoeken. Op deze manier kunnen wij onze dienstverlening hierop aanpassen en jou een nog beter aanbod presenteren. De statistieken en overige rapportages zijn niet te herleiden tot individuele personen, maar je kunt ervoor kiezen deze cookies uit te schakelen.

LinkedIn

Wie: fidus.nl
Doel: Gebruikt in verband met gegevenssynchronisatie met externe analyseservice-partijen.
Welke persoonsgegevens:
Cookie: AnalyticsSyncHistory
Bewaartermijn _ga: 29 dagen
Type cookie: HTTP

3. Marketing en tracking cookies:

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Facebook

Wie: fidus.nl
Doel: Facebook gebruikt deze cookies om conversie van posts en advertenties op onze website te meten.
Welke persoonsgegevens: wij verwerken je User ID, IP-adres en de datum dat je onze website hebt bezocht. De cookie wordt geplaatst via Google Tag Manager.
Cookie: tr – Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: Pixel
Cookie: _fbp – Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
Bewaartermijn: 3 maanden
Type cookie: HTTP

Google en Google Tag Manager

Wie: fidus.nl
Cookie: IDE – Gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de websitegebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.
Bewaartermijn: 1 jaar
Type cookie: HTTP
Cookie: pagead/landing [x2] – Verzamelt gegevens over bezoekersgedrag van meerdere websites, om meer relevante advertenties weer te geven – Hierdoor kan de website ook het aantal keren dat de bezoeker dezelfde advertentie te zien krijgt beperken.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: Pixel
Cookie: test_cookie – Gebruikt om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookie: pagead/1p-user-list/# – Wordt gebruikt om bij te houden of de bezoeker interesse heeft getoond in specifieke producten of evenementen op meerdere websites en detecteert hoe de bezoeker tussen sites navigeert – Dit wordt gebruikt voor het meten van advertentie-inspanningen en vergemakkelijkt de betaling van verwijzingskosten tussen websites.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: Pixel
Cookie: _gcl_au – Gebruikt door Google AdSense om te experimenteren met de efficiëntie van advertenties op websites die hun services gebruiken.
Bewaartermijn: 3 maanden
Type cookie: HTTP

Hotjar

Wie: fidus.nl
Doel: Hotjar gebruikt deze cookies om het gedrag van de bezoeker te analyseren op de website.
Welke persoonsgegevens: wij gebruiken de gedragsanalysesoftware van Hotjar om inzichten te krijgen die nodig zijn om de algehele ervaring voor hun gebruikers te verbeteren – Hotjar is niet ontworpen om individuele gebruikers te volgen.
Cookie: _hjAbsoluteSessionInProgress – Deze cookie wordt gebruikt om bij te houden hoe vaak een website door verschillende bezoekers wordt bezocht – dit wordt gedaan door de bezoeker een willekeurige ID toe te wijzen, zodat dezelfde bezoeker niet twee keer wordt geteld.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookie: _hjFirstSeen – Deze cookie wordt gebruikt om vast te stellen of de bezoeker de website eerder heeft bezocht, of dat hij of zijn een nieuwe bezoeker is op de website.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookie: _hjid – Stelt een unieke ID in voor de sessie. Hierdoor kan de website voor statistische doeleinden gegevens over bezoekersgedrag verkrijgen.
Bewaartermijn: 1 jaar
Type cookie: HTML
Cookie: _hjIncludedInPageviewSample – Gebruikt om te bepalen of de navigatie en interactie van de gebruiker opgenomen zijn in de data-analyse van de website.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookie: _hjIncludedInSessionSample – Registreert gegevens over het gedrag van bezoekers aan de website. Dit wordt gebruikt voor interne analyse en optimalisatie van de website.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP

LinkedIn

Wie: fidus.nl
Doel: LinkedIn gebruikt deze cookies om conversie op advertenties via onze website te meten.
Welke persoonsgegevens: wij verwerken je browser ID en hoe je met advertenties van/op LinkedIn omgaat. De cookie wordt geplaatst via Google Tag Manager.
Cookie: lang [x2] – Onthoudt de door de gebruiker geselecteerde taalversie van een website.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: HTTP
Cookie: bcookie – Gebruikt door de sociale netwerkdienst, LinkedIn, voor het volgen van het gebruik van embedded services.
Bewaartermijn: 2 jaar
Type cookie: HTTP
Cookie: bscookie – Gebruikt door de sociale netwerkdienst, LinkedIn, voor het volgen van het gebruik van embedded services.
Bewaartermijn: 2 jaar
Type cookie: HTTP
Cookie: lidc – Gebruikt door de sociale netwerkdienst, LinkedIn, voor het volgen van het gebruik van embedded services.
Bewaartermijn: 1 dag
Type cookie: HTTP
Cookie: UserMatchHistory – Gebruikt om bezoekers op meerdere websites te volgen, om relevante advertenties te presenteren op basis van de voorkeuren van de bezoeker.
Bewaartermijn: 29 dagen
Type cookie: HTTP

fidus.nl

Wie: fidus.nl
Cookie: _hjRecordingEnabled – Deze cookie wordt gebruikt om de bezoeker te identificeren en de relevantie van advertenties te optimaliseren door het gedrag van de bezoeker op meerdere websites te verzamelen – deze uitwisseling van bezoekersgegevens wordt normaal gesproken verzorgd door een extern datacentrum of advertentie-uitwisseling.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: HTML
Cookie: _hjRecordingLastActivity​ – Stelt een unieke ID in voor de sessie. Hierdoor kan de website voor statistische doeleinden gegevens over bezoekersgedrag verkrijgen.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: HTML
Cookie: hjViewportId – Stelt een unieke ID in voor de sessie. Hierdoor kan de website voor statistische doeleinden gegevens over bezoekersgedrag verkrijgen.
Bewaartermijn: Session
Type cookie: HTML