Advies voor jouw persoonlijke situatie

Annuleringsverzekering

Vakantie geboekt, annuleringsverzekering afsluiten, dus.

De annuleringsverzekering is er voor als jouw vakantie in het water valt door iets onverwachts. Je sluit ‘m los of in aanvulling op jouw reisverzekering.

Een annuleringsverzekering voor jouw vakantie

Een annuleringsverzekering voor wanneer je vakantie niet doorgaat

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je je enorm op een vakantie hebt verheugd en die niet doorgaat. Dan baal je. Maar je baalt nog meer als je vervolgens je geld niet terug krijgt! Daarom neem je een annuleringsverzekering. Met deze verzekering krijg jij jouw geld terug wanneer jij niet op vakantie kan of wanneer je jouw vakantie eerder moet afbreken dan je gepland had.

Geld terug met een annuleringsverzekering

Als je reis of vakantie niet door kan gaan, dan krijg je met een annuleringsverzekering (een deel) van het geld terug. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die je gemaakt hebt voor het boeken van de reis en de tickets die je al gekocht had. Ook de kosten die je moet maken om de reis weer te annuleren zijn in de meeste gevallen vergoed.

Verzekerd bij vervelende gebeurtenissen

Je boekt natuurlijk geen reis of vakantie om hem af te zeggen. Je kijkt er naar uit en waarschijnlijk droom je ook al over je bestemming. Maar er kan altijd iets vervelends gebeuren waardoor je de reis toch moet annuleren. Met een annuleringsverzekering krijg je in de volgende gevallen je geld terug:

  • Als je ziek wordt of een ongeluk krijgt waardoor je niet kunt reizen.
  • Overlijden van een naaste.
  • Als je wordt ontslagen of onvrijwillig werkloos raakt.
  • Als jouw reisdocumenten worden gestolen.

Dit zijn allemaal heel vervelende dingen om mee te maken, dus we hopen natuurlijk dat dit jou niet overkomt. Maar mocht het je overkomen, dan kun je met een annuleringsverzekering het geld voor de vakantie terugkrijgen. Zo kun je later eventueel een nieuwe reis of vakantie boeken.

Een annuleringsverzekering en een reisverzekering

Wat is het verschil tussen een annuleringsverzekering en een reisverzekering? Een annuleringsverzekering is er om je geld terug te krijgen wanneer je reis of vakantie niet doorgaat. Met een reisverzekering ben je verzekerd bij schade die je tijdens je vakantie of reis oploopt. Vaak wordt een annuleringsverzekering afgesloten in combinatie met een reisverzekering, maar ze dekken verschillende zaken.

“Wist je dat er mogelijkheden zijn om ook zakenreizen mee te verzekeren?”

Mark

van Fidus

Veelgestelde vragen

Een annuleringsverzekering neem je eigenlijk voor datgene waarvan je hoopt dat het niet gebeurt: dat je vakantie niet door kan gaan of dat je eerder naar huis moet dan je gepland had. Vaak komt dit door zaken die je niet kan voorspellen. Zoals ziekte of dat een familielid overlijdt. In zo’n geval kun je de gemaakte kosten terugkrijgen met een annuleringsverzekering.

Een annuleringsverzekering dekt de kosten die je gemaakt hebt als je een reis of vakantie moet annuleren. Een reisverzekering dekt de kosten voor schade tijdens de reis. Vaak worden deze twee verzekeringen samen afgesloten en soms dekken ze ook dezelfde zaken. Maar een annuleringsverzekering dekt de kosten wanneer de reis niet door kan gaan en een reisverzekering dekt de kosten voor de schade tijdens de reis.

Je hebt een “gewone”annuleringsverzekering en een garantie annuleringsverzekering. Bij een garantie annulering krijg je de gehele reissom vergoed als je eerder moet terugkomen van de reis. Ook als je langer dan drie nachten in een ziekenhuis bent opgenomen. En bij een gewone annulering krijg je alleen geld terug van ongenoten vakantiedagen.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.