Altijd een kantoor bij je in de buurt

Kampeerautoverzekering

Zodat je goed verzekerd met je camper kunt rijden, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Goed verzekerd, waar je ook heen gaat
  • Je schadevrije jaren tellen mee
  • Snelle schadeafhandeling
Liever bellen? Selecteer vestiging

Je kampeerauto moet je minimaal WA verzekeren. En je kunt nog meer verzekeren. Wel zo handig, want jouw camper is onderweg ook jouw thuis.

De kampeerautoverzekering voor jou

Lekker met je camper door Nederland of Europa touren. Of misschien ga jij wel verder dan dat? Waar je ook heen gaat, het is fijn om goed verzekerd te zijn. Voor een camper heb je in Nederland in ieder geval een WA-verzekering nodig, net als bij een auto. Maar je kunt nog veel meer verzekeren.

Alleen voor op vakantie of ook voor andere zaken?

Waar gebruik jij je kampeerauto voor? Alleen voor vakantie of rijd je er ook mee naar de supermarkt of vrienden? Dat maakt voor de verzekeraar uit, want niet bij iedere verzekeraar mag je ook privé kilometers maken met je camper. Gebruik jij je camper voor meer dan alleen vakantie? Laat het dan weten aan onze adviseurs. Dan kunnen zij er rekening mee houden bij het uitzoeken van de juiste camperverzekering voor jou.

Verzeker je camper voor de dagwaarde

Voor welk bedrag wil je jouw camper verzekeren? Als je net een nieuwe kampeerauto hebt gekocht, dan wil je die natuurlijk voor de nieuwwaarde of de aanschafwaarde verzekeren. Heb je een tweedehands camper gekocht, dan is het slimmer om hem voor de dagwaarde te verzekeren. Wil je weten wat het beste is voor jou en jouw camper? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen

Ja, net als bij een autoverzekering. Met een originele royementsverklaring kun je dit onderbouwen.

Dat hangt van de verzekeraar af. Van sommige verzekeraars mag je alleen vakantiereizen maken met de kampeerauto. Als je onbeperkt wil rijden, dan houden we daar rekening mee bij het zoeken naar de beste verzekeraar voor jou.

De huidige waarde oftewel de dagwaarde, is gebaseerd op de nieuwwaarde min het bedrag dat je camper minder waard is geworden door gebruik en leeftijd. De dagwaarde is het bedrag dat nodig zou zijn om een camper in dezelfde staat te kopen wanneer jouw camper stuk gaat. 


Als leidraad kun je ook het aanschafbedrag van de camper nemen. De dagwaarde van de camper kun je ook opvragen bij de dealer of inschatten op basis van occasion websites. Een exacte dagwaarde kan je ook laten bepalen door een deskundige of taxateur.

Hulp nodig

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.