Altijd een contactoptie die bij jou past

Recreatiewoningverzekering

De verzekering voor jouw vakantiehuis, dus.

Met de recreatiewoningverzekering kun jij jouw eigen vakantiehuis en de inboedel goed verzekeren. Heb je een vakantiewoning in het buitenland? Ook dat is mogelijk.

De verzekering voor jouw vakantiewoning

Een eigen vakantiehuisje, wat een luxe! En die luxe wil je natuurlijk wel goed verzekeren. Je mag er niet het hele jaar door zitten, dus jouw huisje is regelmatig onbewoond. Dan kan er maar zo iets gebeuren waar je niet op rekent. Denk aan een lekkage, brand of inbraak. Met een recreatiewoningverzekering ben je verzekerd bij schade aan jouw vakantiehuisje.

Van bungalow tot chalet

De een heeft een luxe villa ergens in Zeeland, de ander een fijne vakantiebungalow ergens op de Veluwe. Waar jouw vakantiehuisje ook staat en hoe groot het ook is, met een recreatiewoningverzekering zit je goed. Ook stacaravans vallen in sommige gevallen onder deze verzekering. Heb je een caravan op wielen? Neem dan een caravanverzekering.

Verzekerd in Nederland en soms ook in het buitenland

De recreatiewoningverzekering geldt voor vakantiehuisjes in Nederland. Er zijn verzekeraars die jouw vakantiehuisje in het buitenland ook verzekeren. Heb je een huisje in het buitenland en wil je dat verzekeren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij zoeken graag voor je uit welke verzekering het beste bij je past.

Aanvullende verzekeringen zoals inboedel

De recreatiewoningverzekering dekt de kosten voor schade bij brand en waterschade. Wil je de inboedel ook verzekeren? Dan kun je een aanvullende verzekering nemen die ook de kosten dekt wanneer er schade is aan jouw inboedel.

Veelgestelde vragen

Brand en aansprakelijkheid vallen onder de standaarddekking van de recreatiewoningverzekering. Als je wil kun je de inboedel meeverzekeren. Ook kun je de standaarddekking uitbreiden naar bijvoorbeeld inbraak.

Ja, ook als je jouw vakantiewoning verhuurt valt schade onder de recreatiewoningverzekering.

Meestal wel. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij zoeken voor je uit welke verzekeraar ook de schade dekt in het land waar jouw vakantiewoning staat.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.