Altijd een kantoor bij je in de buurt

Uitvaartverzekering

Een mooie uitvaart kunnen organiseren, dus.

Jouw nabestaanden willen mooi afscheid van jou kunnen nemen wanneer jij er niet meer bent. Met een uitvaartverzekering zijn de kosten hiervan gedekt.

De uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering voor een goed geregeld afscheid

Niet altijd fijn om bij stil te staan, maar wel noodzakelijk: het moment van overlijden. Goed afscheid kunnen nemen is ontzettend belangrijk. Maar een uitvaart is niet goedkoop en kost al snel € 7.500. Daarom sluit je een uitvaartverzekering. Of je nu begraven of gecremeerd wilt worden, de uitvaartverzekering dekt de kosten. Je wilt immers niet dat jouw nabestaanden achterblijven met de rekening van jouw uitvaart.

Een naturapolis of kapitaalpolis

Bij een uitvaartverzekering kun je kiezen uit een naturapolis of een kapitaalpolis. Beide vergoeden de uitvaartkosten, maar wel op verschillende manieren.

Een naturapolis

Met een naturapolis ben je verzekerd voor een dienstenpakket dat een bepaald bedrag vertegenwoordigt. Jouw nabestaanden zijn hierbij minder vrij om keuzes te maken. Zo bepaalt de verzekeraar vaak welke uitvaartondernemer jouw uitvaart organiseert.

Met een naturapolis krijgen je nabestaanden dus géén bedrag dat ze vrij kunnen besteden.

Een kapitaalpolis

Met een kapitaalpolis is een bepaald bedrag verzekerd. Op het moment dat jouw nabestaanden jouw uitvaart gaan organiseren, kunnen zij dit bedrag vrij besteden en kunnen zij zelf de uitvaartondernemer kiezen waar zij de voorkeur aan geven.

“Wist je dat…. Een eenvoudige uitvaart al gauw € 7.500 kost?”

Nicolle Hoppermann

Commercieel medewerker Particulier

Veelgestelde vragen

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat jouw nabestaanden met de rekening van jouw uitvaart achterblijven. Ook als je zelf genoeg spaargeld of kapitaal hebt opgebouwd vóór je overlijden, kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Vaak kunnen de nabestaanden namelijk niet direct bij het spaargeld, omdat bank- en spaarrekeningen meestal geblokkeerd worden zodra jij overlijdt. 

Een overlijdensrisicoverzekering is iets anders dan een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is er om de kosten van een uitvaart te dekken en heeft dan ook een levenslange looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering heeft meestal een tijdelijke looptijd. Als je overlijdt binnen de looptijd, wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan degenen die jij daarvoor op de polis hebt aangewezen, vaak je partner of je kinderen. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering gesloten om de hypotheek af te lossen en om nabestaanden goed verzorgd achter te laten.

In plaats van een bedrag (kapitaal) ben je verzekerd voor een pakket aan diensten en producten. Vaak word je verplicht om te kiezen voor de uitvaartondernemers die bij de verzekeraar zijn aangesloten.

Bij de kapitaaluitvaartverzekering wordt een bedrag uitgekeerd, waarvoor jouw nabestaanden de uitvaart kunnen regelen. Daarin zijn zij verder vrij om de keuzes te maken die zij vinden passen bij jouw uitvaart. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.