Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Bedrijfsgebouw en inventaris

Beveilig je bedrijf tijdens de vakantie!

Big image

In veel bedrijfspanden zijn weinig tot geen mensen in de vakantieperiode. De perfecte kans voor inbrekers om de boel leeg te roven. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wij geven een aantal tips om jouw bedrijf goed beveiligd achter te laten in de vakantieperiode en natuurlijk ook als het geen vakantie is.

Zit alles op slot?

Het is een logische vraag, waar niet iedereen antwoord op kan geven: zit alles op slot op het werk? Wie was de laatste aanwezige en heeft die persoon alles netjes op slot gedaan? Zoals de buitendeuren, de hekken en poorten, maar ook de zaken binnen. Zorg ervoor dat je alle waardevolle spullen achter slot en grendel legt. Berg laptops op in kasten met sloten en leg de echt dure spullen in een goede kluis. Zorg ervoor dat alleen medewerkers daarbij kunnen. Het liefst met een toegangspas, zodat je precies kunt zien wie er binnen is en wie niet.

Wie heeft de sleutel?

Krijgt iedere medewerker een eigen sleutel of zijn er een aantal sleutelhouders onder jouw medewerkers? Zorg ervoor dat je precies weet wie een sleutel heeft en wie dus naar binnen kan. Zorg er ook voor dat mensen die sleutels niet zomaar kunnen laten namaken. Geef alleen sleutels weg die met een code gekopieerd kunnen worden. Zo houd je de controle over wie jouw bedrijfspand in kan en niet.

Hoe meer licht, hoe beter!

Dieven werken graag in het donker. Als je jouw bedrijfspand voorziet van sensorlichten, dan wordt het al een stuk minder aantrekkelijk om er in te breken. Denk eraan dat je deze lichten niet alleen aan de voorkant van het pand monteert, maar ook aan de achterkant bij ramen en deuren. Overal waar de dieven makkelijk naar binnen sluipen heb je licht nodig.

Goede beveiligingscamera’s

Je doet er natuurlijk alles aan om te voorkomen dat er ingebroken wordt. Als het dan toch gebeurt, wil je wel dat de daders gepakt worden. Goede beveiligingscamera’s helpen de politie om de daders op te sporen. Hang deze op strategische plekken. Bijvoorbeeld bij deuren en andere ingangen. Hang ze hoog op voor het overzicht, maar hang er ook een aantal op ooghoogte. Veel dieven hebben capuchons op. Als je een camera zo neer zet dat je onder die capuchon kan kijken, dan is de kans groter dat je een goed beeld van het gezicht krijgt.

Camera’s schrikken ook af. Je kunt daarom ook een aantal nep camera’s ophangen. Doe dit goed in het zicht, zodat het voor dieven minder aantrekkelijk is om bij jouw bedrijf in te breken.

Installeer een alarm

Dieven werken het liefst zo onopvallend mogelijk. Daarom schrikken camera’s en lichten af. Een alarmsysteem is ook een goed afschrikmiddel. Hoe luider, hoe beter. Zo’n alarm kan een dief goed afschrikken. Dan heb je alleen de schade van de inbraak en voorkom je dat er ook nog spullen worden gestolen.

Delen