Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Bedrijf

Een cyberverzekering voor MKB

Of je nu producten levert aan je klanten of al je diensten online aanbiedt: ook als MKB’er sla je steeds meer klantgegevens op. Deze gegevens bewaar je natuurlijk zo veilig mogelijk. Maar het kan altijd gebeuren dat er ergens een datalek zit en dat een cybercrimineel toch bij deze gegevens kan. Daarvoor neem je een cyberverzekering.

Steeds meer cyberaanvallen bij het MKB

Misschien denk je dat grote bedrijven pas interessant zijn voor cybercriminelen, maar uit cijfers blijkt dat zij het steeds vaker gemunt hebben op het MKB. Dat komt omdat veel MKB’ers niet het geld en de kennis hebben om al hun gegevens veilig te stellen. Daarom is het MKB een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Ze proberen klantgegevens los te peuteren of vallen systemen aan via een DDoS-aanval. Of ze hacken je hele systeem waardoor jij niet meer bij je gegevens en programma’s kan. Een ware nachtmerrie voor elke ondernemer.

Een cybercheck voor de zekerheid

Je kunt al veel voorkomen door een cybersecuritycheck te laten uitvoeren. Met zo’n check dicht je eigenlijk de meest voorkomende gaten. Denk hierbij aan regelmatig je wachtwoorden veranderen, checken wie bij welke gegevens kan en hoeveel jij en jouw medewerkers afweten van cybersecurity. Vaak helpt een beetje bewustzijn hiervan al enorm. Het voorkomt dat mensen gegevens zomaar meesturen in een e-mail of een wachtwoord delen met mensen die dat wachtwoord helemaal niet moeten hebben. Als je deze zaken allemaal check hebt, dan kun je de zaken waar je eigenlijk weinig aan kunt doen dekken met een cyberverzekering.

Big image

Een cyberverzekering voor het MKB

Het MKB is dus een geliefd doelwit voor cybercriminelen. En hoe braaf jij jouw wachtwoorden elke maand ook aanpast en hoe voorzichtig je ook bent met al jouw klantgegevens: een virus, hacks, een DDos-aanval of ransomware kun je eigenlijk niet voorkomen. Mochten jouw gegevens toch in de handen van cybercriminelen komen, dan ben je voor de kosten gedekt met een cyberverzekering voor het MKB. Deze verzekering is helemaal aangepast op het type bedrijf dat je hebt en het risico dat je loopt. Dat is voor ieder bedrijf anders en daarom is elke cyberverzekering ook weer anders.

Goed gedekt met een cyberverzekering

Een cyberverzekering voor het MKB dekt je voornamelijk voor drie zaken: jouw aansprakelijkheid, eigen schade en de kosten voor het crisismanagement. Wanneer jij aansprakelijk wordt gesteld wanneer gegevens gehackt worden, dan kun je de kosten dekken met een cyberverzekering. Ook wanneer je zelf schade hebt door een cyberaanval kun je de kosten op deze verzekering verhalen. Vaak als er een aanval is, moet je ook aan crisismanagement doen. Je moet een expert inhuren om te voorkomen dat het erger wordt en om het probleem weer op te lossen. Ook deze kosten kun je dekken met een cyberverzekering. Wat er niet onder valt zijn schades zoals wanneer je een laptop laat vallen. Dat valt dan weer onder de aansprakelijkheidsverzekering of je goederenverzekering. Wil je precies weten welk risico gedekt is door welke verzekering? Neem dan gratis contact op met een van onze adviseurs.

Delen