Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Aansprakelijkheid

Al je werknemers goed verzekerd met een WEGAS-verzekering

Als jouw werknemers voor jou onderweg zijn naar een klant of een klus, dan wil je natuurlijk dat ze goed verzekerd zijn. Maar een WA-verzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt niet alles. Daarom is de WEGAS-verzekering in het leven geroepen. Maar hoe zit dat precies met die WEGAS-verzekering en waarom heb je hem nodig? We zetten het voor je op een rij.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven of een motorrijtuigenverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt schade die jouw werknemers veroorzaken of die jouw bedrijf veroorzaakt. Denk hierbij aan fysieke schade aan panden, auto’s of mensen. Dat soort schade valt onder de AVB. Een zakelijke autoverzekering (WAM) dekt de schade die jouw medewerkers veroorzaken met de auto van de zaak. Maar deze verzekeringen dekken vaak niet de schade aan jouw medewerkers zelf.

AVB en WAM versus de WEGAS-verzekering

De AVB en WAM zijn verzekeringen voor onderweg en wanneer jouw medewerker of jouw bedrijf schade bij anderen veroorzaakt. Maar wat als jouw medewerker een ongeluk krijgt onderweg en zelf letsel oploopt? Die schade valt vaak niet onder een van deze verzekeringen. Daarom is de WEGAS-verzekering in het leven geroepen. Deze verzekering dekt de kosten wanneer jouw medewerker zelf een ongeluk heeft gekregen of aansprakelijk wordt gesteld door anderen.

Big image

Dekking ook wanneer je als werkgever niet aansprakelijk bent

Het kan zijn dat jij als werkgever aansprakelijk wordt gesteld voor deze schade. Zeker wanneer het onder werktijd is gebeurd. Maar ook als jij als werkgever niet aansprakelijk wordt gesteld, is het wel fijn als je jouw medewerker voor deze kosten kunt behoeden. Niemand wilde tenslotte een ongeluk veroorzaken of schade veroorzaken. Zeker niet wanneer er blijvend letsel is of iemand langer uit de running is door het ongeluk. De WEGAS dekt deze kosten dus ook wanneer jij als werkgever niet aansprakelijk wordt gesteld.

Uitgebreide dekkingen bij een WEGAS-verzekering

Net als bij elke andere verzekering kun je de WEGAS-verzekering ook helemaal aanpassen op jouw bedrijfsvoering. Heb je bijvoorbeeld een logistiek bedrijf of zijn jouw werknemers veel onderweg naar klanten? Dan is het slim om een WEGAS-verzekering te nemen die bijvoorbeeld ook woon-werkverkeer dekt. Of zijn er veel klussen in het buitenland? Dan kunnen onze adviseurs een WEGAS-verzekering zoeken die schade buiten Nederland ook dekt. Het is dus helemaal afhankelijk van wat jij nodig hebt en voor hoeveel van de schade jij je wilt verzekeren. Vrijwilligers, stagiaires en ZZP-ers zijn in elk geval meeverzekerd met een standaard WEGAS-verzekering. Wil je weten wat jouw bedrijf nodig heeft? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Delen