Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Storm op komst

Sta stevig in je schoenen na die storm, dus.

Storm op komst! Dat wil zeggen: slecht weer en veel schade. Maar geen zorgen! Op deze pagina helpen we je verder na een storm. Zo beantwoorden wij al je vragen na stormschade en delen we leuke blogs over stormen.

Schade door storm? Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar welke stappen onderneem je bij schade? Wij leggen het voor je uit!

Stap 1

Meld je schade via ons schadeformulier voor particulieren of bedrijven

Vul het formulier in. Omschrijf hierbij duidelijk wat er gebeurd is. Lever ook zo veel mogelijk documenten aan. Denk aan: bonnetjes, foto’s, offertes, nota’s, vervolgschade.

Stap 2

We controleren de schademelding.

Stap 3

Soms schakelen wij een externe schade-expert in om de schade te beoordelen.

Stap 4

Wij beoordelen of er dekking is.

Stap 5

We handelen de schadevergoeding af.

Meer lezen over de stappen van het schadeproces? Bekijk dan onze schadeproces pagina!

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met je schademelding.

Veelgestelde vragen over stormschade

Schade aan je woning door een storm? Blijf altijd voorzichtig en doe geen gekke dingen. Is de storm gaan liggen? Dan is het belangrijk dat je controleert of er schade is. Na storm komt vaak regen, dus probeer andere (water)schade te voorkomen. 


Wij geven je graag wat tips:


-    Herstel schade aan daken en ruiten zo snel mogelijk. Dit doe je door de schade bijvoorbeeld (tijdelijk) af te dekken met een afdekzeil. 


-    Vergeet de dakbedekking niet. Zijn er losliggende dakpannen? Leg ze weer op de plaats. Bij platte daken is het erg belangrijk dat de naden niet kapot zijn. 


-    Kijk goed omhoog naar je woning. Zie je lekkagesporen onder het dak, bijvoorbeeld doorhangende plafondplaten of verkleuringen? Onderneem dan actie en zorg dat erger voorkomen wordt. 


-    Verwijder al het zwerfvuil van je platte dak, uit dakgoten en afvoeren. Let op! Doe dit alleen als de storm écht is gaan liggen. Ga niet met harde wind op een ladder staan. 


-    Staat je schutting scheef of is deze omgewaaid? Zet deze dan vast met stevige palen totdat je de schutting vervangt. 


Heb je jouw woning gecontroleerd en schade ontdekt? Meld dan je schade via ons schadeformulier of lees wat je allemaal moet verzamelen na een stormschade


Tip! Laat je dak jaarlijks controleren en inspecteren door een specialist. De specialist kan het dak ook meteen onderhouden, zo voorkom je schade bij een storm. 


Heb je schade aan je woning door een storm? Dan is het niet alleen belangrijk, maar ook verplicht, dat je de schade zo veel mogelijk beperkt. Heb je bijvoorbeeld schade aan je dak of een ruit? Voer dan een noodreparatie uit om verdere lekkage te voorkomen.


Zorg dat je de volgende dingen verzamelt:


-    Leg alles zo goed mogelijk vast wat je deed om de schade te beperken. Denk naast alle aankoopbonnen ook aan ureninvestering en opruimtijd. 


-    Verzamel zo veel mogelijk informatie over je schade. Noteer de grootte van de beschadiging en maak foto’s. Bekijk ook wat er moet gebeuren om de schade goed te herstellen. 


-    Vraag een offerte aan voor het herstellen van de schade en zoek de oorspronkelijke aankoopnota op. 


-    Meld de schade via het schadeformulier.



Wat vervelend dat je schade aan je schutting hebt! Je mag de schade melden via het schadeformulier


Voor het oppakken van de schademelding van je schutting hebben wij de volgende gegevens nodig: 


-    Het materiaal waarvan de schutting gemaakt is; 

-    Het aantal palen en/of schermen die beschadigd zijn; 

-    De originele aankoopnota van de schutting; 

-    Een offerte voor het plaatsen van een soortgelijke (nieuwe) schutting; 

-    Foto’s van de beschadigde schutting; 

-    Gegevens of je de schutting met je buren deelt. 


Onze afdeling Schadebemiddeling neemt contact met je op over je schademelding. 

Is er schade aan de dakpannen van je huis door een storm? Afhankelijk van het aantal dakpannen die er beschadigd zijn kan je de schade herstellen.

 

Is er schade aan minder dan tien dakpannen? 

Dan mag je de schade direct laten verhelpen door een eigen reparateur. Meld de schade vervolgens via ons schadeformulier


Is er schade aan meer dan tien dakpannen? 

Dan is het belangrijk dat je éérst een offerte opvraagt en deze met ons deelt, voordat je de schade laat herstellen. Meld de schade in dat geval via ons schadeformulier en wij nemen contact met je op. 


Vragen over je schade(melding)? 

Neem dan contact op met jouw persoonlijke Fidus vestiging. Wij helpen je graag!

Bij schade door storm wijkt het eigen risico af van het “normale” eigen risico. Het precieze eigen risico vind je terug in de polisvoorwaarden van je verzekering.


Vragen over je verzekering?

Neem dan contact op met jouw persoonlijke Fidus vestiging. Wij helpen je graag!

Spotlight

0/4

Mijn schutting is omgewaaid, ben ik verzekerd?

Je kent de namen Corrie, Dudley of Eunice vast wel. Want steeds vaker is er een storm in Nederland. Deze stormen zorgen weleens voor schade aan je woning of in je tuin. Bijvoorbeeld een omgewaaide schutting. Erg vervelend! Maar ben je eigenlijk verzekerd als je schutting omwaait tijdens een storm? Wij zochten het voor je uit!

Lees artikel

0/4