Altijd een contactoptie die bij jou past

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ook als je niet meer kunt werken een inkomen, dus.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan ben je ook een deel van je inkomen kwijt. Dat deel wordt uitgekeerd door de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De AOV voor jou

Misschien ben jij een ondernemer die zich niet laat tegenhouden door een griepje. Dat is fijn en goed, maar het kan ook gebeuren dat je zo ziek wordt dat je nooit meer zoveel kunt werken als je nu doet. Wat dan? Voor dat arbeidsverlies kun je je verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel een AOV genoemd.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor als je niet meer kunt werken

Met een AOV ben je verzekerd wanneer je je huidige werk niet meer kunt uitvoeren. Je bent dus verzekerd voor dat deel van je werk dat je niet meer kunt doen door ziekte. Je bent met een AOV niet verzekerd voor de ziekte zelf. Dus als je ziek bent of invalide raakt en je kunt je werk nog volledig uitvoeren, dan keert deze verzekering niet uit. Het is een verzekering die het deel opvangt dat jij aan inkomen verliest wanneer je niet meer kunt werken. Daardoor ben je verzekerd van een inkomen bij ziekte of wanneer je invalide raakt en kun je je bedrijf door laten lopen.

AOV ook voor zwangerschap

Wist je dat veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ook uitkeren wanneer je met zwangerschapsverlof gaat? Ben je van plan om zwanger te worden? Laat dit dan weten aan jouw Fidus adviseur. Hij of zij kan er dan de juiste verzekering bij zoeken die ook het verlies aan inkomen bij zwangerschap dekt.

Een AOV die past bij jouw beroep

Iedere AOV is anders, want ieder beroep is anders. Jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt daarom helemaal afgestemd op jouw werk, hoeveel je verdient en welke risico’s je loopt. Zo betaal je alleen voor de risico’s die jij loopt en ben je goed verzekerd.

Veelgestelde vragen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor ondernemers. Met een AOV ben je verzekerd van een inkomen wanneer je je werk niet meer kunt doen. Denk hierbij aan dat je langer ziek bent of als je invalide raakt en je daardoor je werk niet meer kunt doen. Let wel op: je bent verzekerd voor het arbeidsverlies, dus voor het werk dat je niet meer kunt doen. Deze verzekering keert alleen uit als je inkomensverlies hebt omdat je het werk niet meer kan uitvoeren. 

Dat hangt helemaal af van jouw beroep en hoeveel jij precies wilt verzekeren. In de meeste gevallen ben je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering in ieder geval verzekerd voor:

  • arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep

  • inkomensverlies als je met zwangerschapsverlof gaat

  • arbeidsongeschiktheid als je ziek wordt of door ongelukken. Het maakt niet uit waar het gebeurt. Dus ook als het buiten werktijd gebeurt ben je verzekerd. 

Ook krijg je persoonlijke begeleiding als je arbeidsongeschikt raakt.

Je bent niet verzekerd met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, wanneer je je werk niet meer kan doen door alcohol- of drugsmisbruik. Ook wordt het geld niet uitgekeerd als de arbeidsongeschiktheid minder is dan 25%.

Er zijn twee opties:

  • op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid 

  • voor passende arbeid

Bij een AOV op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid kijkt de verzekeraar of je je huidige werk nog kan doen. Kan dat niet, of niet meer zoveel als je nu doet, dan krijg je het geld uitgekeerd.

Kies je voor een AOV voor passende arbeid, dan gaat de verzekeraar op zoek naar werk dat je wel kunt doen ondanks je ziekte of beperking. Als dit werk er is, dan moet je dat werk gaan doen. Zo niet, dan krijg je alsnog het geld. Deze verzekering is iets goedkoper dan een AOV op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.