Altijd een contactoptie die bij jou past

Bedrijfsgebouwenverzekering

Goed verzekerd bij schade, dus.

Stormschade, brand of inbraak? Met de bedrijfsgebouwenverzekering ben je goed verzekerd. Dit is een verzekering speciaal voor eigenaren van bedrijfspanden.

Het bedrijfspand goed verzekerd met een bedrijfsgebouwenverzekering

Heb jij een eigen bedrijfspand? Dan is het verstandig om dit te verzekeren met een bedrijfsgebouwenverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd bij schade als brand, storm en inbraak. Je bent zelfs verzekerd als er bijvoorbeeld een hijskraan op jouw pand belandt. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. Maar stormschade en inbraakschade, daar wil je wel echt voor verzekerd zijn!

Een zakelijke verzekering voor eigenaren

Deze verzekering is speciaal voor eigenaren van zakelijke panden. Als eigenaar ben jij verantwoordelijk voor het pand. Of je nu zelf gebruik maakt van het pand of dat er een huurder in zit: schade bij storm of inbraak is voor jouw rekening. En dit kan best in de papieren lopen. Verzeker je bedrijfsgebouwen daarom goed!

Verzekerd voor de herbouwwaarde

Met een bedrijfsgebouwenverzekering is jouw pand verzekerd voor het bedrag dat het zou kosten om het pand weer op die plek op te bouwen in dezelfde staat. Hoeveel dit is, is best lastig om in te schatten. Het kan daarom verstandig zijn om een taxateur in te huren. Die kan bepalen hoeveel het zou kosten om het pand weer in exact dezelfde staat op te bouwen. Dit bedrag heb je nodig om te bepalen voor hoeveel je de bedrijfspanden wilt verzekeren. Hoe hoger dit bedrag is, hoe hoger de premie voor deze verzekering ook is. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken graag met jou mee en zoeken de best passende verzekering voor jou uit.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen


Met een bedrijfsgebouwenverzekering verzeker je jouw zakelijke pand bij schade door: brand, blikseminslag, storm, inbraak, sneeuwdruk & hagel, omvallende voorwerpen en objecten zoals bomen en hijskranen, bereddingskosten, de kosten van het opruimen van schade.


Nee, de bedrijfsgebouwenverzekering is alleen voor eigenaren van onroerende zaken. Als huurder heb je wel huurdersbelang en natuurlijk inboedel. Deze kun je verzekeren via een huurdersbelangverzekering of een zakelijke goederen- en inventarisverzekering. 

Dit is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Op het moment dat je een bedrijfsgebouwenverzekering afsluit, kijkt een van onze adviseurs wat er precies verzekerd moet worden. De premie wordt dan berekend op basis van zaken als:

  • De plek waar het pand staat

  • Materialen waaruit het pand bestaat

  • Hoe hoog het bedrag is dat je wilt verzekeren 

  • Hoeveel eigen risico je wilt dragen

  • Welke preventiemaatregelen je hebt genomen tegen bijvoorbeeld brand en inbraak

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.