Advies voor jouw persoonlijke situatie

Collectieve ongevallenverzekering

Goed verzekerd bij ongelukken, dus.

Krijgen jouw medewerkers tijdens het werk een ongeluk? Hebben ze daarbij blijvend letsel opgelopen of zijn ze overleden? Dan ben je verzekerd met een ongevallenverzekering.

De collectieve ongevallenverzekering voor je werknemers

Goed werkgeverschap vinden veel werkgevers belangrijk. Dat is ook belangrijk en een collectieve ongevallenverzekering kan daarbij helpen. Met deze verzekering, ook wel de bedrijfsongevallenverzekering genoemd, verzeker je je als werkgever voor als werknemers tijdens het werk blijvend letsel oplopen of overlijden.

De bedrijfsongevallenverzekering die is afgestemd op jouw bedrijf

De bedrijfsongevallenverzekering wordt helemaal afgestemd op jouw bedrijf. Dus hoeveel mensen werken er? Wat voor werk doen zij? Is het bijvoorbeeld gevaarlijk werk of kantoorwerk? En hoeveel verdienen zij? Als je een collectieve ongevallenverzekering afsluit wordt er naar al deze zaken gekeken. Daarnaast kies je voor een bedrag dat je wilt verzekeren. Dit kun je koppelen aan bijvoorbeeld het jaarloon van je werknemers. Maar je kunt er ook voor kiezen om een vast bedrag te verzekeren.

Ook verzekerd in het buitenland

Doe je veel zaken in het buitenland en werken jouw werknemers ook vaak over de grens. Of ga je regelmatig op zakenreis? Ook dan is de collectieve ongevallenverzekering geldig. De voorwaarde is wel dat jouw bedrijf in Nederland gevestigd is. Ook moet in Nederland vastgesteld worden wat het blijvende letsel is.

Veelgestelde vragen

De bedrijfsongevallenverzekering sluit je af voor je werknemers. Als een werknemer tijdens het werk een ongeval krijgt, dan is de kans groot dat je daar als werkgever voor verantwoordelijk wordt gesteld. Deze verzekering dekt de schade wanneer een van jouw werknemers blijvend letsel overhoudt aan een bedrijfsongeval en ook als deze overlijdt. Je kunt bij deze verzekering kiezen wie je wilt verzekeren. Bijvoorbeeld alle medewerkers die een vast contract hebben. Maar je kunt ook voor een bepaalde groep kiezen. Bijvoorbeeld alle mensen die met zware machines werken. Dat is aan jou om te beslissen. 

Daarbij kun je nog kiezen of je een vast bedrag wilt verzekeren of dat je het verzekerde bedrag wilt koppelen aan het salaris van jouw medewerkers. 

De ongevallenverzekering geldt overal waar jouw werknemers werken. Of dat nu in Nederland is of in het buitenland. De voorwaarde is wel dat jouw bedrijf in Nederland gevestigd is.

Nee, maar het wordt wel gezien als een onderdeel van goed werkgeverschap en daarom sluiten de meeste werkgevers wel een bedrijfsongevallenverzekering af. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.