Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Compagnonsverzekering

Samen goed verzekerd ondernemen, dus.

Jullie bouwen samen aan jullie bedrijf, maar wat als een van jullie er niet meer is? Met de compagnonsverzekering kun je de nabestaanden uitkopen.

Wat is een compagnonsverzekering

Een compagnonsverzekering zorgt ervoor dat jullie bedrijf kan blijven voortbestaan bij het overlijden van een compagnon. Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt: je compagnon overlijdt. Dat is voor jou als mens al heel verdrietig, maar ook zakelijk heeft zo’n overlijden gevolgen. Je compagnon was mede-eigenaar en zijn aandeel is nu van de nabestaanden. Het is daarom goed om van te voren al een aantal zaken vast te leggen. Bijvoorbeeld dat je het deel van jouw compagnon mag kopen van de nabestaanden. Met de compagnonsverzekering verzeker je dit bedrag. Het kan namelijk best zo zijn dat je het bedrag niet zomaar paraat hebt als jouw compagnon komt te overlijden. Met de compagnonsverzekering weet je zeker dat je de nabestaanden kunt uitkopen en dat je het bedrijf kunt voortzetten wanneer jouw compagnon er niet meer is.

De grote ‘wat als’ vraag

Wat als een van jullie compagnons er niet meer is? Het is een grote vraag, maar wel een belangrijke vraag om het antwoord op te bedenken. Wie neemt welke taken over en wanneer en voor hoeveel mogen de overige compagnons het bedrijfsdeel overnemen? En van wie? Is bekend wie de nabestaanden zijn en weten zij ook wat hun rol is als het gaat om jullie bedrijf? Het zijn geen leuke vragen, maar je wilt niet voor verrassingen komen te staan als een van jullie komt te overlijden. Leg dit soort zaken daarom vast en spreek met elkaar af wat jullie doen in zo’n situatie. En sluit een compagnonsverzekering af, zodat jullie zeker weten dat er genoeg financiële middelen zijn om het bedrijfsdeel van de nabestaanden over te nemen.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

Een compagnonsverzekering zorgt ervoor dat jullie bedrijf kan blijven voortbestaan wanneer een van jullie overlijdt. Bijvoorbeeld door geld beschikbaar te stellen om het bedrijfsdeel van de nabestaanden te kopen. 

De compagnonsverzekering is er voor elke bedrijfsvorm. Dus zowel voor de BV als voor de VOF en de maatschap. Het verschilt per rechtsvorm hoe je de compagnonsverzekering het beste kunt invullen. Willen jullie advies? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs. 

Het kan allebei. Als je hem zakelijk afsluit, dan is de premie aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting. Je betaalt dan wel belasting wanneer de verzekering uitkeert. Als je hem privé afsluit kun je de premie niet aftrekken, maar dan betaal je ook geen belasting over het bedrag dat de verzekering uitkeert.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.