Altijd een contactoptie die bij jou past

Huurdersbelangverzekering

Jouw huurdersbelang goed verzekerd, dus.

Huur jij een bedrijfspand en heb je daar een verbouwing gedaan of een nieuwe keuken ingezet? Deze zaken verzeker je met een huurdersbelangverzekering.

Het bedrijfspand goed verzekerd met een huurdersbelangverzekering

Als je een bedrijfspand of kantoor huurt, dan zijn de risico’s in principe voor de eigenaar van dat pand. Maar alle aanpassingen die jij aan dat pand doet, vallen onder het huurdersbelang. Ook als jij aanpassingen hebt overgenomen van de vorige huurder, valt dit onder het huurdersbelang. Heb jij aanpassingen overgenomen van de vorige huurder of heb je het pand verbouwd of aangepast voor je erin trad? Dan kun je dit verzekeren met een huurdersbelangverzekering.

Van het behang tot de keuken

Met een huurdersbelangverzekering verzeker je de aanpassingen die jij doet in het pand dat je huurt. Denk hierbij aan een nieuwe keuken of badkamer die je plaatst of het schilder- en stucwerk dat je hebt gedaan. Maar ook de nieuwe vloer of het behang zijn meeverzekerd. Schade aan deze zaken kun je verhalen op de huurdersbelangverzekering. Is de schade zo erg dat het weer verbouwd moet worden? Ook dan zijn deze kosten gedekt met een huurdersbelangverzekering.

Verzeker de aanpassingen aan het pand

Een keukenverbouwing? Van kantoortuin naar ieder zijn eigen kantoor? Nieuwe wanden of een compleet nieuwe vloer? Wat jij ook aanpast aan het pand dat je huurt, je verzekert het met een huurdersbelangverzekering. Deze verzekering geldt alleen voor de aanpassingen aan het pand. Denk hierbij aan zaken die je zou laten staan met een verhuizing zoals de keuken, de vloer en het toilet. Voor de inboedel heb je een inventaris- en goederenverzekering nodig.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

Het huurdersbelang zijn alle zaken die jij aanpast aan het pand dat je zakelijk huurt. Het huurdersbelang is standaard 10% meeverzekerd op de goederen- en inventarisverzekering. Heb jij het pand verbouwd? Bijvoorbeeld een nieuwe keuken geplaatst, dan valt dit dus onder het huurdersbelang. Is deze verbouwing meer waard dan die 10% die al standaard is meeverzekerd? Dan kun je dit aanvullend verzekeren met een huurdersbelangverzekering. 

Ja, een huurdersbelangverzekering kun je ook afsluiten als zzp’er. Dit is alleen van toepassing wanneer je als zzp’er een bedrijfspand huurt. Denk hierbij aan een kantoor of een werkplaats.

Zijn de aanpassingen die jij aan het huurpand hebt gedaan meer waard dan de 10% van het bedrag wat meeverzekerd is met de goederen en inventarisverzekering? Dan is het verstandig om een huurdersbelangverzekering te nemen. 


Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.