Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Vitaal Verzuimpakket

Houd grip op verzuim, dus.

Een optimale bescherming tegen de financiële risico’s van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid met het Vitaal Verzuimpakket.

De Vitaal Verzuimverzekering voor jouw bedrijf

De problematiek en wetgeving rondom verzuim zijn de afgelopen jaren sterk in beweging. Wetgeving zorgt er meer en meer voor dat risico’s bij de werkgever liggen. Verzuimbeheersing wordt dus een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar hoe houd je grip op verzuim? Met het Vitaal Verzuimpakket af te sluiten bij Fidus, dus!

Hoe houd je grip op verzuim?

Inzicht is het sleutelwoord. Zonder een helder inzicht in het ziekteverzuim, de processen en de financiële consequenties, is verzuimbeheersing zéér tijdrovend en risicovol.

Met het Vitaal Verzuimpakket organiseer je eenvoudig een optimale bescherming tegen de financiële risico’s van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Regel al je inkomensverzekeringen in één keer binnen één portaal. Fidus begeleidt het beheer én de administratie van het verzuimproces van A tot Z: vanaf de eerste ziekmelding tot en met het afronden van de re-integratiedossiers.

Alle mogelijkheden op een rij

Binnen het Vitaal Verzuimpakket kies jij wat je wel of niet wilt verzekeren. Jij als werkgever neemt één, meer óf álle verzekeringen af in één contract. De Vitaal Verzuimverzekering bestaat uit de volgende verzekeringen:

  • Verzuimverzekering Conventioneel
  • Verzuimverzekering Stoploss
  • Werknemersverzekeringen 35-WGA-Hiaat WIA-excedent
  • WGA Eigenrisicodragerschap
  • ZW Eigenrisicodragerschap

De voordelen van het Vitaal Verzuimpakket

Al je verzuimverzekeringen in één compleet pakket, ook wanneer je voor verschillende verzekeraars kiest

Eén verzuimregistratiesysteem: van ziekmelding met automatische doormelding naar de arbodienst tot uitbetaling van ziekengeld

Keuze uit verschillende verzekeraars, mét mogelijkheid tot het combineren van verzekeringen en altijd in hetzelfde registratiesysteem

Eén keer per jaar naverrekenen voor alle inkomensdekkingen en verzekeraars

Fidus blijft betrokken als adviseur en is jouw aanspreekpunt

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

Een verzuimverzekering is er voor de kosten bij ziekte van je werknemers. De verzekering keert het loon uit en draagt zorg voor de kosten van re-integratie en verzuimbegeleiding.

Na 2 jaar in de ziektewet komt een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer in aanmerking voor een uitkering uit de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Als werkgever betaal je maximaal tien jaar de kosten. Standaard is dit financiële risico verzekerd bij UWV. Jij als werkgever kiest om dit risico in eigen beheer te houden óf onder te brengen bij een verzekeraar.

Wanneer een verzekeraar verzuimkosten uitkeert die boven een bepaalde grens komen, noemen we dit ook wel Stop Loss.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.