Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

WEGAS

Onderweg goed verzekerd, dus.

Als er onderweg wat gebeurt met jouw werknemers, dan dekt de aansprakelijkheidsverzekering of de autoverzekering deze kosten niet altijd. Daarvoor is de WEGAS-verzekering.

De WEGAS/WEGAM-verzekering voor jouw werknemers

Als werkgever wil je natuurlijk goed voor je werknemers zorgen. Ook wanneer hen iets overkomt. Zijn jouw werknemers vaak onderweg voor hun werk? Of zijn ze bijvoorbeeld bestuurder van een bus of auto? Dan is het slim om de WEGAS-verzekering af te sluiten. Hiermee worden de kosten gedekt wanneer jouw werknemers onderweg schade of letsel oplopen.

Van bus tot fiets

Vervoeren doen we in Nederland op allerlei manieren. Een koerier kan iets met een megagrote bus bezorgen, maar ook op de fiets. En alles daartussenin. Daarom is het voor veel werkgevers belangrijk dat werknemers altijd verzekerd zijn onderweg. Ongeacht het vervoersmiddel. Bij veel verzekeraars is dit ook het geval bij de WEGAS-verzekering. Wil je zeker weten dat jouw werknemers goed verzekerd zijn? Vertel onze adviseurs dan hoeveel en met welke vervoersmiddelen jouw werknemers onderweg zijn. Zij zoeken de best passende WEGAS-verzekering voor jou.

Ook verzekerd voor woon-werkverkeer

Met de WEGAS/WEGAM-verzekering verzeker je je medewerkers onderweg. Natuurlijk tijdens werktijd, maar ook tijdens woon-werkverkeer. Ook als er op de bestemming iets gebeurt, zijn jouw werknemers verzekerd. Jouw werknemer is dus eigenlijk overal verzekerd, zolang het werkgerelateerd is.

Veelgestelde vragen

Nee, niet altijd. Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor je werknemer onder werktijd. Ook al heb je een motorrijtuigenverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, dit is niet genoeg. Deze verzekeringen bieden niet altijd genoeg dekkingen voor onderweg en op locatie. Daarom is de WEGAS-verzekering in het leven geroepen. Die dekt jouw werknemer onderweg en op bestemming. 

Dit is bepaald in 2001. Toen heeft het ‘Arena-arrest’ van de Hoge Raad bepaald dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor verkeersschade die onderweg ontstaat bij werknemers. Als er onderweg iets gebeurt kunnen jouw werknemers jou dus aansprakelijk stellen.

Nee, bij veel WEGAM-verzekeringen gelden alle ritten die met het werk te maken hebben. Dus ook het woon-werkverkeer. En ook andere vervoersmiddelen zoals bussen, motors of fietsen.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.