Meer dan 350 financiële experts

WGA-hiaatverzekering

Goed werkgeverschap, dus.

Met de WGA-hiaatverzekering vul je het financiële gat op waar jouw werknemer in valt wanneer hij of zij voor langere tijd gedeeltelijk arbeidsongeschikt is.

De WGA-hiaatverzekering voor je werknemers

De WGA-hiaatverzekering neem je voor je werknemers. Het is niet verplicht, maar het wordt wel gezien als een fijne secundaire arbeidsvoorwaarde. Met de WGA-hiaatverzekering vul je de uitkering van je werknemer aan wanneer hij of zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt.

De uitkering van je medewerker aanvullen

Als je medewerker gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, dan krijgt hij of zij ook minder inkomen. Zonder WGA-hiaatverzekering kan dit zelfs onder het minimumloon zijn. Dat is heel vervelend voor je werknemer. Daarom kun je dit met een WGA-hiaatverzekering aanvullen tot maximaal 70% van € 58.311 (1 januari 2021). Daardoor komt jouw medewerker niet in een enorm financieel gat wanneer hij of zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt.

Langer dan twee jaar ziek

Als werkgever ben je verplicht om tot twee jaar het loon van een zieke medewerker door te betalen. Daarna ben je als werkgever in de meeste gevallen niet meer verantwoordelijk voor het inkomen van je medewerker. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als jouw medewerker dan niet hoeft rond te komen van soms zelfs minder dan het minimumloon.

Ook re-integratie is meeverzekerd bij een WGA-hiaatverzekering

Met de WGA-hiaatverzekeringen verzeker je dus het inkomen tot een bepaald bedrag wanneer jouw medewerker langer dan twee jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Ook de re-integratie van jouw medewerker na ziekte valt onder deze verzekering. Een re-integratie kost zowel jou als jouw werknemer tijd en energie. En als werkgever kost het ook geld en dat is dus gedekt met de WGA-hiaatverzekering.

Veelgestelde vragen

Een WGA-hiaatverzekering neem je om het inkomensgat op te vangen waar je werknemer in valt als hij of zij langdurig ziek is. Het is een verzekering die je neemt voor je werknemer. Het wordt gezien als onderdeel van goed werkgeverschap. 

De WGA is een onderdeel van de WIA. WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Samen met de IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten) zorgen deze verzekeringen voor een aanvulling van het inkomen wanneer een medewerker (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. 

In Nederland ben je niet verplicht om een WGA-hiaatverzekering te nemen als werkgever. Toch zijn er voordelen. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van een WGA-hiaatverzekering:

  • De WGA-hiaatverzekering vergoedt ook de kosten van het re-integratietraject.

  • Je hebt zekerheid over je uitgaven.

  • Het is een onderdeel van goed werkgeverschap.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.