Altijd een kantoor bij je in de buurt

Zakelijke autoverzekering

Goed verzekerd onderweg naar je zakelijke afspraak, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Uitgebreide dekkingen
  • WA-verzekering tot Allrisk
  • Snelle schadeafhandeling
Liever bellen? Selecteer vestiging

Een groot logistiek bedrijf of medewerkers met een auto van de zaak. Hoe veel of weinig jij zakelijk ook rijdt, je zit goed met een zakelijke autoverzekering.

Goed verzekerd op weg met de zakelijke autoverzekering

Ben jij voor je werk veel onderweg? Of je nu chauffeur bent of vaak met de auto van de zaak naar klanten moet, als je vaak in de auto zit is een zakelijke autoverzekering handig. Met een zakelijke autoverzekering verzeker je de schade die je onderweg maakt met de auto van de zaak. Zowel de schade aan de auto zelf als schade bij anderen.

WA, WA+ of Allrisk zakelijke autoverzekering

Net zoals bij een particuliere autoverzekering kun je bij een zakelijke autoverzekering ook kiezen tussen WA, WA+ of Allrisk. Wettelijk ben je verplicht om minimaal een WA-autoverzekering te hebben als je in de auto stapt. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je met je bedrijfsauto bij anderen veroorzaakt. De WA+ verzekering vergoedt ook bepaalde schade aan de eigen auto. Met een Allrisk zakelijke autoverzekering ben je verzekerd voor zo goed als alle schades.

Uitgebreide dekkingen

De zakelijke autoverzekering heeft een aantal dekkingen waar je de verzekering mee kan uitbreiden:

  • Nieuwwaarde verzekering (deze is tijdelijk)
  • Accessoires
  • Rechtsbijstand
  • Inzittenden

Wil je weten welke dekkingen het beste bij jouw bedrijfsauto en het gebruik daarvan passen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij zoeken voor jou uit welke verzekering het beste bij jou past. Zo betaal je niet teveel premie en kunnen jij en jouw medewerkers toch altijd goed verzekerd de weg op.

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan. Met een leaseverklaring kan de verzekeraar jou een aantal schadevrije jaren toekennen. Daardoor krijg je korting op je premie.

Dat kan als je de schadevrije jaren overdraagt naar de zakelijke verzekering. Je zegt je privéverzekering dan dus op. Het kan zijn dat de verzekeraar je om een afstandsverklaring vraagt. Daarin zeg je dat je de schadevrije jaren van je privé auto overdraagt naar je zakelijke auto. Je schadevrije jaren tellen dus maar voor één verzekering mee. 

Ja, dat kan. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor je werknemer onder werktijd, dus ook als deze in een zakelijke auto rijdt. Als jouw medewerker een ongeluk krijgt met de zakelijke auto en jou aansprakelijk stelt voor letselschade, dan valt dit niet onder de zakelijke autoverzekering. Hiervoor heb je een WEGAS-verzekering nodig.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.