Advies voor jouw persoonlijke situatie

Ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuim goed verzekerd, dus.

Als een medewerker ziek wordt is dat heel vervelend voor jullie allebei. Zeker omdat voor jou de kosten gewoon doorlopen. Deze verzeker je met een ziekteverzuimverzekering.

Een ziekteverzuimverzekering voor jouw bedrijf

Het is heel vervelend als een van je medewerkers langere tijd ziek is. Zowel voor je medewerker als voor jou. Voor jou lopen de kosten namelijk gewoon door. Voor het salaris van de zieke medewerker, maar ook de vervanging kost geld. En als de medewerker weer terugkomt, is er ook een re-integratieperiode. Dit bij elkaar opgeteld kan een behoorlijk bedrag worden. Hiervoor verzeker je jezelf met een ziekteverzuimverzekering.

Geen financiële stress als een werknemer ziek is

Met een ziekteverzuimverzekering verzeker je je voor de kosten die bij jou komen te liggen als een werknemer ziek wordt. Een paar weken is vaak nog wel te overzien, maar wanneer iemand meerdere maanden uitvalt wordt het al vrij snel duur. Met een verzuimverzekering krijg je de kosten vergoed voor het doorbetalen van het salaris, maar ook de vervanging en het re-integratietraject vallen hieronder.

Niet verplicht, wel verstandig

Een ziekteverzuimverzekering is niet verplicht voor werkgevers in Nederland, maar het is wel verstandig. Zeker wanneer andere medewerkers het werk niet zomaar over kunnen nemen of wanneer je de kosten niet zomaar kunt opvangen. Hoe meer werknemers je hebt, hoe groter het risico. Ook kun je een verzuimverzekering zien als een onderdeel van goed werkgeverschap. Wil je weten welke verzuimverzekering het beste is voor jouw bedrijf? Bel dan eens met een van de adviseurs van Fidus.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

Wordt een van je medewerkers ziek en kan hij of zij niet meer werken? Dan moet jij alsnog wel het loon doorbetalen. Zeker bij een vast contract. Je bent verplicht om dit tot 2 jaar te doen. Ook kost de re-integratie geld. Met een ziekteverzuimverzekering verzeker je je voor de kosten hiervan. Dus voor zowel het doorbetalen van het salaris, als het regelen van vervanging als de re-integratie. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.