Collectieve zorgverzekeringen

Tijd voor een nieuwe zorgverzekering, dus.

Welke zorgverzekering past bij jou? En kies je voor een aanvullende dekking, of niet? Vergelijk vanaf 12 november alle collectiviteitskortingen op de zorgverzekering in 2022.

Een zorgverzekering die bij jouw situatie past

Een budget-, natura- of resitutiepolis. Wat kies jij?

Het verschil tussen een natura- en restitutiepolis is de mate van vrije zorgkeuze. Wil je zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat? Kies dan voor een restitutie zorgverzekering. Dit betekent dat je bij een natura zorgverzekering alleen vergoeding krijgt voor zorg bij gecontracteerde zorgverleners.

Een budgetpolis is, zoals de naam al zegt, een goedkope(re) zorgverzekering, vooral geschikt voor jongeren en studenten. Het is een “uitgeklede” versie van de naturapolis. Vaak zijn er bij een budgetpolis minder zorginstellingen gecontracteerd én is de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg lager. Let bij een budgetpolis daarom goed op waarvoor je wel of géén vergoeding krijgt en bij welke zorginstellingen je terecht kan.

Altijd klantgericht

24/7 staan wij klaar voor advies en hulp. Altijd passend bij jouw persoonlijke situatie.

Altijd bereikbaar

Altijd een contactoptie die bij jou past. Bel, mail, chat, videobel óf plan een persoonlijk gesprek.

Altijd deskundig

Meer dan 350 financiële experts voor deskundig advies.

Altijd persoonlijk

Altijd een persoonlijk onafhankelijk advies. Wij werken samen met meer dan 100 verzekeraars.

Altijd dichtbij

Met kantoren in heel Nederland zijn wij altijd dichtbij.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico in 2022 blijft gelijk, namelijk € 385. Natuurlijk kies je zelf of je het eigen risico verhoogd of niet. Bij een vrijwillig eigen risico krijg je extra korting op je premie. Je betaalt dus minder premie per maand of per jaar, afhankelijk van de gekozen betaaltermijn.

Verbruik je eigenlijk altijd je volledige eigen risico? Dan is een vrijwillig eigen risico bovenop het verplichte eigen risico niet verstandig. Verwacht je dit jaar meer zorg nodig te hebben, bijvoorbeeld omdat je zwanger bent? Ook dan kies je beter voor een eigen risico van € 385.

Een aanvullende verzekering, wel of niet doen?

Gebruik je zorg die niet in de basisverzekering zit? Of verwacht je volgend jaar gebruik te maken van zorg die niet vergoedt wordt vanuit de basisverzekering? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af. Er zijn verschillende aanvullende dekkingen, denk aan dekking voor tandarts of fysiotherapie.

Zorg dat je goed inschat wat de kosten voor de (verwachte) zorg zijn. Kijk eventueel ook naar zorg die je in het verleden gebruikt hebt. En kijk hoe hoog de vergoeding voor die zorg is. Soms betaal je namelijk meer premie dan je uiteindelijk vergoedt krijgt. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je aanvullende dekking.

Aanvullende tandartsverzekering

In de basisverzekering zit meestal geen vergoeding voor tandartskosten. Daarom bieden zorgverzekeraars een aanvullende verzekering voor tandartskosten. Verwacht je komend jaar kosten bij de tandarts? Overweeg dan een aanvullende tandartsverzekering.

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten en je oude opzeggen

31 december 2021. De laatste dag van het jaar is ook de laatste dag om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Kies je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt de opzegging van je huidige verzekering automatisch geregeld.
Later overstappen? Dat kan! Zeg je oude zorgverzekering op vóór 1 januari. Regel je nieuwe verzekering vóór 31 januari. De verzekering start met terugwerkende kracht per 1 januari 2022.

Aanvullende dekkingen

Brillen & lenzen

Draag je een bril of lenzen? Dan ben je jaarlijks vaak veel geld kwijt. Met een aanvullende dekking krijg je kosten voor je bril of lenzen vergoedt. Maar let op! Bereken wat de kosten zijn voor de aanvullende dekking én kijk hoe hoog de vergoeding is. Soms zijn de kosten van de dekking namelijk hoger dan de jaarlijkse vergoeding.

Fysiotherapie

In de basisverzekering van de zorgverzekering zit alleen vergoeding voor fysiotherapie bij een chronische aandoening. Wil je toch naar een fysiotherapeut? Dan wordt de behandeling niet vergoedt door de basisverzekering. Wel is het mogelijk om hier een extra dekking voor af te sluiten.

Zwangerschap & bevalling

Ben je zwanger of hoop je in 2022 zwanger te worden? Zorg dan dat je een juiste zorgverzekering kiest. De basisverzekering vergoedt veel kosten. Toch worden niet alle kosten vergoedt. Een aanvullende dekking biedt dan oplossing. Kijk goed naar vergoedingen voor bevallen in het ziekenhuis, kraamzorg, zwangerschapscursussen of lactatiedeskundige.

8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24
Neem contact op

Vragen mag altijd, dus.

Veelgestelde vragen