Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Aanhangwagenverzekering

Denk ook aan de inhoud van een aanhangwagen, dus.

Een aanhangerverzekering is niet verplicht, maar wel heel fijn. Ook voor jouw boot of paarden. En de inhoud kun je ook meeverzekeren.

Een aanhangwagenverzekering voor je aanhangwagen, paardentrailer en boottrailer

Wat je ook met jouw aanhangwagen vervoert, het is fijn als hij goed verzekerd is. Of het nu gaat om een paardentrailer waarmee je regelmatig naar wedstrijden rijdt. Of je boot vervoert van de opslag naar het water. Of spullen heen en weer brengt met een aanhangwagen, er is altijd een risico dat de aanhangwagen gestolen wordt of brandschade oploopt. Met een aanhangwagenverzekering wordt de schade van inbraak of brand vergoed.

De aanhangwagen is meeverzekerd met de auto

Jouw aanhangwagen is voor een deel meeverzekerd met je auto. Mocht je onderweg schade veroorzaken aan anderen of een ander voertuig met jouw aanhangwagen, dan valt dit onder de WA-verzekering van de auto.
Maar het kan natuurlijk gebeuren dat jouw aanhangwagen gestolen wordt of brandschade oploopt. Daarvoor neem je een aanhangwagenverzekering.

Aanhangwagenverzekering: niet verplicht, wel verstandig

Het is niet verplicht om je aanhangwagen of trailer te verzekeren, want hij valt al onder de WA-verzekering van de auto. Maar het is natuurlijk wel verstandig om hem te verzekeren. Zeker wanneer je afhankelijk bent van de aanhangwagen of trailer. Let wel op: de inhoud is bij de meeste aanhangwagenverzekeringen niet meeverzekerd. Dus mocht er iets van de aanhangwagen gestolen worden of mocht je brandschade oplopen, dan valt dit niet onder deze verzekering. De inhoud kun je wel verzekeren met een goederentransportverzekering. Als het gaat om dieren, dan zijn die bij sommige verzekeraars wel meeverzekerd. Heb je bijvoorbeeld een paardentrailer en vervoer je dus vooral paarden, dan is het verstandig om te kijken naar een verzekeraar die jouw paard meeverzekert. Onze adviseurs zoeken graag voor je uit welke verzekeraar dit is. Neem daarvoor gratis en vrijblijvend contact op.

“Wist je dat als je de aanhangwagen afkoppelt en dan schade veroorzaakt aan derden dit onder je particuliere aansprakelijkheidsverzekering valt.”

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Ja. Een aanhangwagen is WA meeverzekerd met het trekkende voertuig. Dus als je schade maakt met jouw aanhanger bij anderen, dan valt hij onder de WA-verzekering van de auto. Maar de schade aan de aanhangwagen zelf is dus niet verzekerd. Daarvoor moet je een aparte verzekering afsluiten. Met een aanhangwagenverzekering verzeker je dus de schade aan de aanhanger zelf.

Nee, maar die kun je wel verzekeren met een goederentransportverzekering. Bij sommige verzekeraars zijn dieren wel meeverzekerd. Dit zoekt een van onze adviseurs graag voor je uit. Zo heb jij altijd de best passende verzekering voor jou en je aanhangwagen.

De aanhangwagenverzekering geldt voor alle aanhangers. Dus van opleggers, tot paardentrailers tot boottrailers.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.