Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Aansprakelijkheid

Wanneer je schade bij anderen maakt, dus.

Maak je per ongeluk iets stuk? Geen stress, want met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de schade die je bij anderen maakt.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor jou

Wat als je per ongeluk een glas rode wijn op het spiksplinternieuwe kleed bij vrienden laat vallen? Of misschien heb je een lekkage gehad en hebben de buren daar ook waterschade van. De kosten voor deze schade kun je verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is niet verplicht om te hebben, maar wel heel handig. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje en het kan flink in de papieren lopen wanneer je schade veroorzaakt bij anderen.

Niet verplicht, wel verstandig

Een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, al denken veel mensen dat wel. Toch kun je er beter wel een afsluiten, want je weet maar nooit wanneer je schade maakt. Een aansprakelijkheidsverzekering is voor schade die je veroorzaakt bij andere mensen. Dus van het per ongeluk laten vallen van een laptop of telefoon tot die ene bijzondere plaat in de collectie van je beste vriend. Of in het ergste geval letselschade.

Ook je partner en kinderen meeverzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt natuurlijk een aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf afsluiten en je kunt je partner, kinderen en huisdieren meeverzekeren. Wel zo handig, want kinderen rennen en vliegen bij anderen net zo hard door het huis als bij jou thuis. En waar jij je kinderen thuis waarschijnlijk vergeeft als ze iets omstoten, kan het bij anderen best iets duurs zijn. Natuurlijk doen ze dit niet expres, maar iemand moet de schade wel betalen. Zeker als het om dure apparaten of kunst gaat. Dan wil je goed verzekerd zijn. Veroorzaken jij, jouw partner, je kinderen of je huisdieren per ongeluk schade bij anderen, dan zijn de kosten gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering.

“Wist je dat de aansprakelijkheidsverzekering altijd over de hele wereld geldt.”

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt bij schade die je per ongeluk veroorzaakt bij anderen. Zowel aan de persoon als aan de spullen van de ander. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor jezelf en je partner, kinderen en huisdieren meeverzekeren.

Nee, in Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een te hebben, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien dat degene waarbij je schade toebrengt jou wel vergeeft, maar iemand moet de schade betalen. Zeker als er dure zaken stuk zijn of er ziekenhuis kosten bij komen kijken.

Nee, je gezin is niet automatisch meeverzekerd. Je kunt wel een aansprakelijkheidsverzekering voor je hele gezin afsluiten. Je kunt zelfs je huisdieren meeverzekeren. Dus heb je een drukke hond of een kat die graag het huis van de buren in sluipt, verzeker hen dan mee. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.