Advies voor jouw persoonlijke situatie

Autoverzekering

Andere auto nieuwe verzekering, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Al je verzekeringen up-to-date. Altijd.
  • Veel extra dekkingen mogelijk.
  • Schade? Wij zijn er 24/7 voor je.
Liever bellen? Selecteer vestiging

Welke autoverzekering past bij jou? Je hebt een WA-verzekering nodig, maar met een WA+ of AllRisk verzekering dek je ook de schade aan je eigen auto.

Een autoverzekering die bij je past

WA, BC en Allrisk: welke autoverzekering past bij jou?

Als je een auto op jouw naam hebt staan, dan ben je wettelijk verplicht om die te verzekeren. Hoe je je verzekert dat is aan jou. Je hebt minimaal een WA-autoverzekering nodig. Die verzekering zorgt ervoor dat schade gedekt is, die je met je auto aan anderen toebrengt. Maar een WA-verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto. Met een WA+ ofwel beperkt cascoverzekering wordt jouw schade gedekt bij bijvoorbeeld diefstal, brand of ruitschade. Dit verschilt per verzekeraar. Met een Allriskautoverzekering ben je tegen zo goed als alle schade verzekerd.

De juiste autoverzekering kiezen

Welke autoverzekering bij jou past, hangt voornamelijk af van hoe oud je auto is. Dit is wat de meeste mensen kiezen op basis van de leeftijd van de auto:

  • Een auto van 0 – 5 jaar: een Allrisk-autoverzekering (volledig casco autoverzekering)
  • Een auto van 6 – 10 jaar: een BC-verzekering (beperkt cascoverzekering)
  • Een auto ouder dan 10 jaar: een WA-verzekering (verzekering wettelijke aansprakelijkheid)

De premie en polisvoorwaarden

Een autoverzekering bestaat uit een premie en uit polisvoorwaarden. In die voorwaarden staat wat jij precies verzekerd hebt. Heb je een oude auto en weet je dat wanneer hij stuk gaat dat hij klaar is voor de sloop? Dan is de kans groot dat je genoeg hebt aan een WA-verzekering. Maar heb je net een spiksplinternieuwe auto gekocht, dan zul je die meestal volledig casco willen verzekeren. Welke verzekering het beste bij jou past hangt dus af van hoe oud jouw auto is en hoeveel hij waard is.

Wist je dat een inzittendenverzekering geldt voor passagiers en ook voor jou als bestuurder?

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Als autobezitter heb je minimaal een WA-verzekering nodig, maar deze dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Wil je ook je eigen auto verzekeren bij schade, dan heb je een uitgebreidere verzekering nodig. 

Dit kun je direct aanvragen of bel even met een van onze adviseurs. Om de verzekering te kunnen afsluiten hebben we een aantal gegevens van je nodig. Denk aan:

  • Praktische gegevens over jou zoals NAW en je geboortedatum.

  • Informatie over je auto zoals het kenteken en de meldcode. Deze vind je op het kentekenbewijs.

  • Het aantal schadevrije jaren.

  • En hoe je je auto verzekeren. Vind je een WA-verzekering genoeg of wil je juist een Allrisk verzekering?

Bij de APK kun je ook je kilometerstand opvragen. Dat geeft een goed idee van hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Je kunt ook kijken wat je in een week tijd aan kilometers rijdt en dat keer 52 doen. Houd hier wel rekening met lange afstanden die je bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming rijdt. Die moet je er dan nog bij optellen.

Ja, dat kan in sommige gevallen. Die persoon moet bijvoorbeeld op hetzelfde adres wonen als jij. Dus je kunt je kind of je partner opgeven als regelmatige bestuurder van jouw auto. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.

Onze diensten worden beoordeeld met een 4,3 / 5 door onze klanten