Meer dan 350 financiële experts

Bromfietsverzekering

Goed verzekerd op je bromfiets, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Keuze uit WA, Beperkt Casco en Allrisk bromfietsverzekering.
  • Ook voor de speed pedelec.
  • Schade? Wij zijn er 24/7 voor je.
Liever bellen? Selecteer vestiging

Heb je een bromfiets of een snorfiets? Dan heb je minimaal een WA-verzekering nodig. Zo ben je verzekerd wanneer je onderweg schade veroorzaakt.

De bromfietsverzekering voor jou

Jouw bromfiets goed verzekerd met een bromfietsverzekering

Op je brommer (bromfiets) naar je werk of naar je vrienden, hoe fijn is dat? Onderweg kan er altijd iets gebeuren. Je gaat er natuurlijk vanuit dat je nooit schade veroorzaakt, maar het kan je overkomen. Met een bromfietsverzekering ben je verzekerd wanneer je schade veroorzaakt aan anderen of aan andermans spullen met jouw bromfiets of snorfiets.

High speed e-bikes verzeker je ook met een bromfietsverzekering

Fietsen alsof je altijd de wind mee hebt, dat doe je met een high speed e-bike. Ook een high speed e-bike of speed pedelec verzeker je met een bromfietsverzekering. Dit is verplicht, maar ook zeker verstandig wanneer je al een tijdje niet meer gefietst hebt en op zo’n snelle fiets stapt.

Bromfietsverzekering is verplicht voor bromfiets, snorfiets en speed pedelec

Net zoals bij een auto is een WA-verzekering verplicht als een bromfiets of snorfiets op jouw naam staat. Dus voordat je op de bromfiets stapt, moet je deze verzekering al afgesloten hebben.

WA, Beperkt Casco en Allrisk bromfietsverzekering

Een WA-bromfietsverzekering is de goedkoopste verzekering die je voor een bromfiets of snorfiets kan afsluiten. Met deze verzekering is alleen de schade gedekt die je bij anderen of aan andermans spullen veroorzaakt. Met een Beperkt Casco bromfietsverzekering is ook de schade aan jouw eigen bromfiets of snorfiets gedekt, bij bijvoorbeeld brand en diefstal. Met een Allrisk-verzekering ben je tegen bijna alle schades verzekerd die je veroorzaakt met je bromfiets of snorfiets.

Wist je dat een opzittendenverzekering bij een bromfiets of snorfiets voor alle opzittenden geldt?

Anouk

Adviseur Particulier

Veelgestelde vragen

In de wet staat dat iedere bezitter van een snorfiets, bromfiets of high speed e-bike verplicht is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen te hebben. Dus als je een bromfiets of snorfiets op jouw naam hebt staan, dan ben je verplicht om minimaal een WA bromfietsverzekering te hebben. Tenzij je het kenteken hebt laten schorsen, maar dan mag je ook niet op deze bromfiets of snorfietsrijden.

Het beste is om de bromfietsverzekering op naam te zetten van degene die de bromfiets of snorfiets het vaakst bestuurt. Als er schade wordt gemaakt met de bromfiets en de verzekering staat op iemand anders naam, dan kan er extra eigen risico worden gerekend. Oftewel: dan ben je meer eigen geld kwijt en wordt er minder door de verzekering gedekt. Is de bromfiets of snorfiets van je kind? Dan is het verstandig om de verzekering ook op naam van je kind te zetten.

Je hebt minimaal een WA-bromfietsverzekering nodig. Die verzekering dekt alleen de schade die je maakt bij anderen. Daarom is hij ook het goedkoopst. Je kunt ook een beperkte cascoverzekering nemen. Dan is een deel van de schade aan je eigen bromfiets of snorfiets ook gedekt. Met een AllRisk verzekering is alle schade gedekt die je per ongeluk met je bromfiets maakt. Welke verzekering het beste bij jou past kan een van onze adviseurs voor je uitzoeken. Neem gratis en vrijblijvend contact met hen op.

Hulp nodig?

Goed verzekerd op je bromfiets, dus.