Altijd een kantoor bij je in de buurt

Caravanverzekering

Neem de caravanverzekering nu, voordat je op vakantie gaat, dus.

Met de caravanverzekering verzeker je ook de voortent, de mover, de tv-antenne en de hele inboedel. Daarna begint jouw onbezorgde vakantie.

Een caravanverzekering voor jouw thuis op wielen

Een eigen caravan hebben is heerlijk. Jouw thuis op wielen waar je mee naartoe kan waar je maar wil. Die wil je natuurlijk goed verzekeren, want op de weg of op de bestemming kan van alles gebeuren. Bij de meeste caravanverzekeringen kunnen ook de voortent, mover en andere zaken op en aan jouw caravan meeverzekerd worden.

Zolang hij aan de auto vast zit

Zolang je jouw caravan of vouwwagen aan je auto hebt gekoppeld, ziet de verzekering het als een onderdeel van de auto. Dan is hij met je auto meeverzekerd onder de WA-dekking. Maar als je eenmaal op jouw vakantiebestemming bent aangekomen, koppel je hem natuurlijk los. Vanaf dat moment is jouw caravan of vouwwagen verzekerd met een caravanverzekering en onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Ook inboedel en losse onderdelen meeverzekerd

Met een caravanverzekering is de caravan zelf verzekerd en ook kunnen de zaken die er in en aan vastzitten verzekerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de bedden, de mover of de voortent. Ook de schotel of tv-antenne die je op de caravan gemonteerd hebt. Dit verschilt wel per verzekeraar. Onze adviseurs kijken graag met je mee welke verzekering het beste bij jou en jouw caravan past.

Een verzekering voor jouw caravan, opzetunit en vouwwagen

We noemen het een caravanverzekering, maar met deze verzekering verzeker je ook jouw vouwwagen of opzetunit. Eigenlijk alle ‘huizen op wielen’ kun je met deze verzekering verzekeren. Wil je het zeker weten of eens kijken welke verzekering het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

“Wist je dat een caravanverzekering niet verplicht is, maar wel extra dekking biedt in verschillende gevallen.”

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet verplicht. Als je met de caravan gaat rijden en hij dus gekoppeld is aan je auto, valt hij onder de WA-verzekering van je auto. Dit betekent dat schade die je toebrengt aan een ander is gedekt, zoals achteruit parkeren. Maar zodra je hem loskoppelt op de plek van bestemming is hij niet meer meeverzekerd. Dit valt meestal onder een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Wil je de caravan zelf verzekeren tegen bijvoorbeeld schade door brand of diefstal dan heb je een caravanverzekering nodig.

Ja, een stacaravan kun je ook verzekeren. Hier gelden wel aanvullende voorwaarden voor.  Onze adviseurs kijken graag met je mee welke verzekering het beste bij jou en jouw stacaravan past.

Dit kan bij veel verzekeraars meeverzekerd worden. Wil je jouw voortent meeverzekeren? Overleg dan met onze adviseurs welke verzekering het beste bij jou past.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.