Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Fietsverzekering

Jouw fiets goed verzekerd, dus.

Een stadsfiets, mamafiets, racefiets of mountain bike. Met welke fiets jij ook van a naar b gaat: jouw fiets verzeker je met de fietsverzekering bij Fidus.

De fietsverzekering voor je stadsfiets tot en met je mountainbike

Je bent niet de enige als je meer dan 1 fiets hebt. Veel mensen hebben een fiets voor dagelijks gebruik en een extra fiets. Voor de een is dit een sportieve mountainbike en voor de ander is dat een e-bike voor lange afstanden. Wat voor fiets jij ook hebt, die verzeker je met een fietsverzekering.

Een fietsverzekering voor schade en diefstal

Wist je dat er in Nederland elk jaar bijna een miljoen fietsen gestolen worden! Dat is ontzettend veel en daardoor ook de meest voorkomende vorm van kleine criminaliteit in ons land. Een fietsverzekering is dus geen overbodige luxe. De meeste van ons gebruiken de fiets bijna elke dag. Een goede verzekering wanneer je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt, is dus superhandig. Met een fietsverzekering krijg je schade en diefstal van je fiets vergoed.

Pechhulp

Pechhulp is er voor reparaties ter plaatse, zodat je de fietstocht veilig kunt vervolgen. Als dit niet lukt, word je op een andere manier naar je woonadres of vakantieadres gebracht. En als je dat wilt, brengt de verzekeraar jouw fiets naar een rijwielhandelaar.

“Wist je dat je een tweedehands fiets ook kunt verzekeren ?”

Anouk Hitz

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Je kunt een high speed e-bike of een speed pedelec verzekeren, maar deze fietsen vallen voor de verzekeraar onder de bromfietsen. Daarom heb je voor deze fietsen een bromfietsverzekering nodig

Ja, de accu van je e-bike is meeverzekerd bij een fietsverzekering.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.