Altijd een kantoor bij je in de buurt

Inboedelverzekering

Jouw spullen goed verzekerd met een inboedelverzekering, dus.

Ben je gehecht aan jouw spullen? Alles moeten vervangen bijvoorbeeld na een brand, kost een hoop geld. Daartegen verzeker je je met de inboedelverzekering.

Een inboedelverzekering voor schade aan je spullen

Al jouw spullen zijn bij elkaar best wat waard. Dat verzeker je met een inboedelverzekering. Hoe meer waardevolle spullen je hebt, hoe hoger ook jouw verzekering is. Tenzij je besluit om alleen het minimale te verzekeren. Wat precies gedekt wordt met jouw inboedelverzekering hangt af van wat je mee wilt nemen in je verzekeringspolis. Meestal ben je met een inboedelverzekering gedekt bij schade bij inbraak, brand, lekkage, storm en blikseminslag.

Wat kost het om al jouw spullen te vervangen bij bijvoorbeeld brandschade?

Een kledingstuk of een kast vervangen is nog wel te overzien. Maar wat als je bijvoorbeeld brand in huis krijgt en je ál je spullen moet vervangen? Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Dat verzeker je met een inboedelverzekering.

Met een inboedelverzekering verzeker je spullen en met een opstalverzekering je huis

Als je een eigen huis hebt, dan heb je vaak een inboedelverzekering en een opstalverzekering nodig. Deze twee verzekeringen dekken verschillende zaken. De inboedelverzekering is er echt voor al je spullen. Van je favoriete schoenen tot je kledingkast en het bed. Met een opstalverzekering verzeker je het huis zelf. Dus denk aan de deuren, muren en het dak.

Is een inboedelverzekering verplicht bij een huurhuis?

Een inboedelverzekering is nooit verplicht maar wordt wel aangeraden. Als je een huurhuis hebt, is een inboedelverzekering vaak voldoende en heb je geen aparte opstalverzekering nodig.

Heb je een koophuis daarentegen, dan heb je in de meeste gevallen niet voldoende aan een inboedelverzekering. Wanneer er wordt ingebroken is je inboedel verzekerd, maar ben je niet verzekerd tegen inbraakschade aan bijvoorbeeld een deur of raam. Hiervoor heb je een aparte opstalverzekering nodig.

“Losse verzekeringen bij mobiele elektronica zijn vaak overbodig, je inboedelverzekering heeft verschillende mogelijkheden.”

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van wat je mee wilt verzekeren, maar met de meeste inboedelverzekeringen ben je verzekerd bij schade bij brand, lekkage, storm, blikseminslag en diefstal.

Bij veel verzekeringen zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd meeverzekerd. Vraag dus eens aan je ouders wat voor inboedelverzekering zij hebben en kijk of jij daar nog onder valt. Als je daar niet onder valt voor je inboedel heb je een eigen verzekering nodig.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.

Meer woonverzekeringen