Meer dan 350 financiële experts

Kortlopende Reisverzekering

Voor als je er even tussenuit wilt, dus.

De kortlopende reisverzekering is voor een vakantie van maximaal 14 dagen, eens per jaar. Bagage en kosten zijn verzekerd en je kunt allerlei aanvullingen kiezen.

De kortlopende reisverzekering voor jouw vakantie

Heb je een fijne vakantie in het vooruitzicht? Naar het strand of misschien ga je juist de bossen in? Wat jouw bestemming ook is, zorg dat je goed verzekerd op reis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie. Ga je 2 weken op vakantie, dan sluit je dus een reisverzekering af voor 2 weken. Weet je nu al dat je dit jaar vaker op vakantie gaat? Dan is het mogelijk voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Jouw bagage en medische kosten zijn verzekerd

Met een reisverzekering verzeker je onvoorziene kosten die je maakt als je op reis bent. Denk hierbij aan het kopen van kleren als jouw bagage zoek raakt. Ook medische kosten zijn gedekt als je in het buitenland een ongeluk krijgt. Vaak wordt een deel wel eerst verhaald op je zorgverzekering. Maar vergoedt die niet genoeg, dan kun je de rest verhalen op je reisverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Een wandelvakantie in Nederland is heerlijk en ook niet zo gevaarlijk. Dat is heel wat anders dan wanneer je gaat surfen op de Canarische eilanden of gaat skiën in de Alpen. Voor extreme sporten heb je een aanvullende reisverzekering nodig. Ook als je autopechhulp onderweg wilt moet je dit in een aanvullende verzekering afsluiten. Ook een annuleringsverzekering is een aanvullende verzekering. Wil je precies weten wat jij nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie. Dus ga je 2 weken op vakantie? Dan geldt deze verzekering ook voor die 2 weken. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Je sluit die eenmaal af en daarna ben je voor de rest van het jaar verzekerd.

Sporten waarbij het risico op letsel groter is worden bijzondere, gevaarlijke of extreme sporten genoemd. Daarvoor moet een extra dekking worden afgesloten. Bij bijzondere sporten kun je denken aan bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, surfen en parachutespringen. Ook wintersporten vallen hieronder. Ga je een van deze sporten op vakantie doen? Dan moet je deze altijd apart meeverzekeren.

Nee. De verzekeraar kan niet inschatten wat er op reis al gebeurd is en of je hem afsluit terwijl je al schade hebt gemaakt. Daarom moet je hem afsluiten voor je vertrekt.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.