Altijd een kantoor bij je in de buurt

Nabestaandenverzekering

Ook goed verzekerd als je er niet meer bent, dus.

Hebben jouw nabestaanden genoeg inkomen wanneer jij er niet meer bent? De nabestaandenverzekering zorgt voor inkomen als jij komt te overlijden

De nabestaandenverzekering voor jou

Als je overlijdt dan komt er een hoop op het bord te liggen van jouw nabestaanden. Ze moeten jouw uitvaart regelen en zaken uitzoeken die bij jouw leven hoorden. En dan hebben we het nog niet eens over de rouwverwerking. Maar er verandert nog meer, zeker voor jouw partner en kinderen. Jouw inkomen valt weg. Het kan zijn dat ze het redden zonder jouw inkomen, maar de kans is groter dat jullie samen de financiële lasten dragen. Met een nabestaandenverzekering krijgen jouw partner en kinderen een bedrag uitgekeerd dat het gat van jouw inkomen kan opvullen.

Nabestaandenverzekering en de overlijdensrisicoverzekering

Een nabestaandenverzekering is een specifieke vorm van de overlijdensrisicoverzekering. De nabestaandenverzekering is er op gericht om het gat dat het wegvallen van jouw salaris veroorzaakt op te vangen als jij overlijdt. Je kunt er zelf voor kiezen of dit een bepaald bedrag is wat je in een keer wilt laten uitkeren na jouw overlijden of dat jouw nabestaanden een vast bedrag per maand uitgekeerd krijgen.

Voor wie is de nabestaandenverzekering?

In principe is een nabestaandenverzekering voor iedereen, maar hij is het belangrijkst als jouw partner en kinderen afhankelijk zijn van jouw inkomen. Met een nabestaandenverzekering krijgen zij een bedrag tot aan hun pensioen of tot wanneer jouw kinderen financieel zelfstandig zijn. Daarom kun je ook kiezen uit verschillende soorten nabestaandenverzekeringen. Bijvoorbeeld eentje die gelijk blijft over de looptijd of een nabestaandenverzekering waarvan het verzekerd bedrag daalt naarmate je ouder wordt. Want jij wordt ouder, maar je partner ook en samen zitten jullie dus dichter op de pensioenleeftijd. Dus hoe dichter jullie bij jullie pensioen zijn, hoe minder geld er nodig is voor de nabestaandenverzekering. Daarom kun je ervoor kiezen om een lager bedrag te verzekeren naarmate je ouder wordt.

Veelgestelde vragen

Een nabestaandenverzekering is een specifieke vorm van een overlijdensrisicoverzekering. De uitkering is om jouw nabestaanden financieel te ondersteunen wanneer jouw inkomen wegvalt als je overlijdt. 

Er wordt gekeken naar wat de nabestaanden financieel nodig hebben en welke zaken je al geregeld hebt. Denk bijvoorbeeld aan een nabestaandenpensioen of overlijdensrisicoverzekeringen.

Dat hangt af van de vorm. Wij adviseren je om hiervoor contact met ons op te nemen.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bijjouw situatie, dus.