Meer dan 350 financiële experts

Oldtimerverzekering

De oldtimerverzekering voor jouw favoriete klassieker, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Goed verzekerd, waar je ook heen gaat
  • Snelle schadeafhandeling
  • Je schadevrije jaren tellen mee
Liever bellen? Selecteer vestiging

Jij bent vast zuinig op jouw klassieke auto. Toch kan er helaas wel eens wat gebeuren. Daarvoor is de oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering voor jouw auto of motor

Lekker toeren met je oldtimer als de zon schijnt. Niets fijners dan dat toch? En natuurlijk rijd jij extra voorzichtig, want je bent zuinig op jouw oldtimer. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Je bent net als met een gewone auto of motor verplicht om minimaal een WA autoverzekering te nemen als de oldtimer op jouw naam staat.

Een oldtimer vanaf 25 jaar

Wanneer is jouw auto of motor een klassieker? Dat hangt af van aan wie je het vraagt. Voor de belasting is een auto pas een oldtimer als die 40 jaar of ouder is. Voor de verzekering ligt dat anders. Veel verzekeraars rekenen auto’s onder de oldtimers wanneer ze ouder zijn dan 25 jaar. Is jouw auto of motor ouder dan 25 jaar en wil je deze verzekeren als een oldtimer? Laat het onze adviseurs weten en zij zoeken de best passende verzekering voor jou uit.

WA+ of een Allrisk oldtimerverzekering

Als je een oldtimer hebt, dan ben je door de wet verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. Maar het liefst wil je natuurlijk dat als er schade is aan jouw voertuig, die ook vergoed wordt. Afhankelijk van je budget en hoeveel je bereid bent om bij schade zelf te betalen kun je je oldtimer ook WA+ of Allrisk verzekeren. Met een WA+ oldtimerverzekering is in een aantal gevallen de schade aan jouw eigen voertuig ook gedekt. Denk hierbij aan schade zoals brand en inbraak. Met een Allriskverzekering ben je ook verzekerd wanneer de schade je eigen schuld is.

“Je hebt een taxatierapport nodig als je een oldtimer WA+ of ALLRisk wilt verzekeren.”

Anouk Hitz

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Meestal komt jouw auto of motor in aanmerking voor een oldtimerverzekering wanneer hij ouder is dan 25 jaar.

De kilometerstanden bij de jaarlijkse APK-keuringen geven een goed idee. Zeker als jouw gebruik constant is.

Dat kan als je aan de voorwaarden voldoet die de verzekeraar stelt. Zo geldt er meestal een maximaal aantal kilometers dat je per jaar met je oldtimer mag rijden. En meestal mag je de oldtimer niet zakelijk gebruiken. Ook dien je vaak een ander motorrijtuig voor dagelijks gebruik te hebben.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw situatie, dus.