Meer dan 350 financiële experts

Opstalverzekering

Verzeker jouw droomhuis met de opstalverzekering, dus.

Jouw huis zal jouw meest waardevolle bezit zijn. Dat wil je natuurlijk goed verzekeren. Verzeker schade zoals brand-, storm- en waterschade met de opstalverzekering.

Een opstalverzekering voor jouw huis

Een fijn huis is een echt thuis. En zo’n thuis is waarschijnlijk je meest waardevolle bezit. Dat wil je natuurlijk goed verzekeren, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Een opstalverzekering dekt schade zoals brand-, storm- en waterschade. Een opstalverzekering heb je dus voor het huis zelf. Zaken zoals de ramen, het dak en de muren, de verwarming en het sanitair. Wat je in je huis zet heet de inboedel en die verzeker je met een inboedelverzekering.

Een opstalverzekering is in de meeste gevallen verplicht als je een hypotheek op je koophuis hebt. Wat je precies verzekert is aan jou. Je kunt voor een uitgebreide opstalverzekering gaan of een opstalverzekering die alleen de basis dekt. Onze adviseurs kijken met je mee wat het beste bij jou en jouw huis past.

Meer dan je huis verzekerd

Een fijn huis is goud waard, maar jouw thuis bestaat waarschijnlijk uit meer dan alleen je huis. Wat dacht je van een schuurtje, de schutting en de overkapping? Schade aan deze zaken wordt allemaal gedekt door een opstalverzekering. Ook zonnepanelen kunnen verzekerd worden op een opstalverzekering.

Ook verzekerd bij inbraak

Met een opstalverzekering ben je ook verzekerd bij inbraakschade. Een inbraak is ontzettend vervelend, want je bent waardevolle spullen kwijtgeraakt. Vaak is er ook schade aan ramen of deuren. Die schade wordt gedekt met een opstalverzekering.

“Wist je dat bij een huurhuis niet altijd automatisch alle veranderingen en aanpassingen zijn meeverzekerd. Dit valt onder huurdersbelang.”

Marc

van Fidus

Veelgestelde vragen

Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis bij schade door bijvoorbeeld brand, storm en waterschade. Je hoopt natuurlijk dat dit niet gebeurt, maar als er brand of waterschade is, dan kan het snel in de papieren lopen. Met een opstalverzekering zorg je ervoor dat kosten om dit weer te repareren gedekt zijn. In de voorwaarden lees je welke kosten de verzekering betaalt als je een opstalverzekering hebt.

Elk jaar bepalen we de herbouwwaarde van jouw huis. De herbouwwaarde is het bedrag dat het zou kosten als jouw huis helemaal opnieuw opgebouwd zou moeten worden in de huidige staat. Dit wordt elk jaar opnieuw bepaald en daarin worden ook zaken meegenomen die jouw huis in waarde laten stijgen. Dit is dus iets anders dan de WOZ-waarde of de vraagprijs van jouw huis.

Wat een opstalverzekering kost is afhankelijk van de dekking die je kiest. Je kunt een uitgebreide opstalverzekering kiezen die alles dekt. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de basis te verzekeren. Dan is de opstalverzekering goedkoper en draag je zelf een deel van het risico als er iets met jouw huis gebeurt. Een van onze adviseurs kijkt wat het beste bij jou past en hoe jouw huis het beste verzekerd kan worden. Zo weet jij zeker dat je goed verzekerd bent bij brand, storm en waterschade.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.

Meer woonverzekeringen