Altijd een kantoor bij je in de buurt

Rechtsbijstandverzekering

Alle juridische hulp gedekt, dus.

Heb je juridische hulp nodig? Omdat je er niet uitkomt met een buurman of werkgever? Al je juridische kosten zijn gedekt met een rechtsbijstandverzekering.

Een rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je het niet eens kunt worden met iemand over schade of dat je een conflict hebt. Het kan zelfs zo uit de hand lopen dat je juridische hulp nodig hebt. De kosten voor de juridische hulp dek je met een rechtsbijstandverzekering. Alle kosten die gemaakt worden voor de juridische hulp zijn dan gedekt.

Keuze uit wonen, werk, verkeer, fiscaal en echtscheiding

Bij een rechtsbijstandverzekering bepaal je zelf voor welke juridische conflicten jij verzekerd wilt zijn. Dat kan gaan over wonen, werk, verkeer, fiscaal en zelfs juridische hulp bij een echtscheiding. Bij veel verzekeraars is er wel een wachttijd. Een minimale periode waarin je de verzekering moet betalen voor je ook gebruik kunt maken van de juridische hulp. Dit is om te voorkomen dat je de verzekering pas afsluit als je al weet dat je de juridische hulp nodig hebt.

Iedereen is meeverzekerd bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af voor je huishouden. Daarom is jouw hele gezin meeverzekerd. Zelfs studerende kinderen die op kamers wonen. En wonen jouw ouders of schoonouders bij jou in huis? Ook die kunnen dan gebruikmaken van jouw rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen

Als je het ergens niet over eens kan worden, dan kun je juridische hulp inschakelen. Dit soort hulp is alleen niet goedkoop. Met een rechtsbijstandverzekering worden deze kosten gedekt en ben jij verzekerd van goede juridische hulp wanneer jij die nodig hebt. 

Iedereen die in jouw huis woont is meeverzekerd voor de rechtsbijstandverzekering. Dus jijzelf, je partner en je kinderen. Zelfs als je kinderen studeren en op kamers wonen. Ook als je ouders of schoonouders bij jou in huis wonen zijn ze meeverzekerd. 

Alle kosten die de verzekeraar maakt voor de juridische hulp die je nodig hebt worden vergoed. Betaal je buiten deze juridische hulp voor nog meer zaken om het conflict op te lossen, dan zit daar vaak een maximum aan. Onze adviseurs leggen je graag uit wat er precies wel en niet valt onder de rechtsbijstandverzekering. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jou situatie, dus.