Altijd een kantoor bij je in de buurt

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering om gerust te wonen, dus.

Als je ziek of werkloos wordt wil je toch gewoon in jouw huis kunnen blijven wonen? Precies daarvoor is onze woonlastenverzekering bedoeld!

De woonlastenverzekering voor jouw hypotheek

Als je je baan kwijtraakt, dan lopen je vaste lasten nog wel door. Ook de lasten voor jouw hypotheek. Het doel van de woonlastenverzekering is dat jij je hypotheek kunt blijven betalen als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Daarom wordt de woonlastenverzekering ook wel de betalingsbescherming of hypotheekbescherming genoemd. Met deze verzekering kun je dus ook in je huis blijven wonen wanneer je de hypotheek even niet kunt betalen door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Korting op je hypotheekrente met een woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is er voor de huiseigenaren. Veel huiseigenaren hebben een hypotheek op hun woning. Veel hypotheekverstrekkers geven korting op je hypotheekrente als je een woonlastenverzekering afsluit. De hypotheekverstrekker heeft namelijk meer zekerheid als jij zo’n verzekering hebt, want de hypotheek wordt daarmee ook betaald als jij dat niet kan.

Dekkingsvormen en looptijden

Bij een woonlastenverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen en looptijden. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte van je hypotheeklasten verzekeren. Ook kun je kiezen hoe je voor de verzekering betaalt. Een periodieke premie of een bedrag in één keer (koopsom). Denk je een deel nog zelf te kunnen betalen als je je baan kwijtraakt, dan kun je hiervoor kiezen. Hoe meer eigen risico je draagt, hoe lager de premie vaak is. Wil je weten wat handig is voor jou en jouw situatie? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken met je mee en zoeken de best passende verzekering voor jou.

Veelgestelde vragen

De woonlastenverzekering zorgt ervoor dat je woonlasten deels of volledig worden doorbetaald als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt. Daardoor kun jij in jouw huis blijven wonen.

Als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt, dan betaalt deze verzekering jouw woonlasten. Dus de hypotheeklasten die jij dan nog hebt worden opgevangen door deze verzekering.

Nee, dat hoeft niet. Ook als je een tijdelijk contract of een flexibel contract hebt, kun je deze verzekering afsluiten.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.