Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Klant identificatie (IDIN)

Bevestig je identiteit.

De Wet ter voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme is erop gericht om, zoals de naam al zegt, het witwassen van geld en het financieren van terrorisme te voorkomen én te bestrijden. Met deze wet wil de overheid de eerlijkheid van financiële markten beschermen. Eén van de verplichtingen die voor ons geldt is de identificatieplicht. Zo weten wij zeker dat jij de persoon bent waar we zaken mee doen. Op de website van de rijksoverheid lees je meer over de Wwft.

De identificatieplicht: eenvoudig en snel via DebiteurenZeker

De identificatieplicht is in de loop der jaren steeds strenger geworden. Dat betekent dat we je niet alleen moeten identificeren, maar dat we óók moeten aantonen dat we jou als klant hebben geïdentificeerd. Om aan deze verplichting te voldoen en het voor jou als klant zo makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met DebiteurenZeker, een expert op het gebied van Wwft.

Wat verwachten wij van je?

Wij vragen je om je via DebiteurenZeker te identificeren via IDIN. Met IDIN bevestig je jouw identiteit via je bankomgeving. Hoe ziet dat proces eruit?

  • Je klikt op de link die je in je mail hebt gekregen en krijgt het volgende scherm te zien:

  • Vervolgens klik je op “Start de IDIN-flow”. De identificatie begint. Dit werkt via jouw eigen bankomgeving. De gegevens die bij ons bekend zijn, worden gecontroleerd met de gegevens die de bank van je heeft. Komen deze gegevens overeen? Dan is je identiteit geverifieerd.

Let op! Wij zien geen bank- of saldogegevens van je. Wij controleren alleen gegevens zoals je achternaam, voorletters en geboortedatum.

Waarom identificeren?

We zijn wettelijk verplicht om je te identificeren. Als je je niet identificeert kan dit gevolgen hebben voor jouw verzekering(en). Alvast bedankt voor de medewerking!

Vragen over dit bericht?

Stel ze gerust. Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Stuur een e-mail naar klant-id@fidus.nl of zoek de contactgegevens van jouw vestiging op deze pagina.