Altijd een kantoor bij je in de buurt

Klant identificatie

Bevestig je identiteit via Cotembo.

Heb je een e-mail van ons ontvangen met de vraag om een vragenlijst in te vullen? Dat klopt! Wij benaderen je omdat je één of meerdere levens- of inkomensverzekeringen bij ons hebt óf heeft gehad. De Wet ter voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme is hierop van toepassing. Dit betekent dat wij, ook met terugwerkende kracht, een controle moeten uitvoeren op deze verzekering(en). Wij begrijpen dat dit misschien spannend voor je is. Daarom leggen wij het op deze pagina graag voor je uit.

Vooraf willen we je meegeven:

Heb je vragen over dit bericht, de vragenlijst of twijfel je of deze mail van ons komt. Bel jouw persoonlijke Fidus-kantoor voor meer informatie! Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent en helpen je graag!

Wat is de Wwft?

Deze wet is erop gericht om, zoals de naam al zegt, het witwassen van geld en het financieren van terrorisme te voorkomen én te bestrijden. Met deze wet wil de overheid de eerlijkheid van financiële markten beschermen. Eén van de verplichtingen die voor ons geldt is de identificatieplicht. Zo weten wij zeker dat jij de persoon bent waar we zaken mee doen. Op de website van de rijksoverheid lees je meer over de Wwft.

De identificatieplicht: eenvoudig en snel via Cotembo

De identificatieplicht is in de loop der jaren steeds strenger geworden. Dat betekent dat we je niet alleen moeten identificeren, maar dat we óók moeten aantonen dat we jou als klant hebben geïdentificeerd. Om aan deze verplichting te voldoen en het voor jou als klant zo makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met Cotembo, een expert op het gebied van Wwft. Zij benaderen je via een e-mail met een link naar een vragenlijst. De onderwerpen in de vragenlijst hebben onder andere te maken met identificatie, de aard van onze relatie en je werkzaamheden.

Waarom identificeren?

We zijn wettelijk verplicht om je te identificeren. Als je je niet identificeert kan dit gevolgen hebben voor jouw verzekering(en). Vul de vragenlijst daarom zo snel mogelijk in. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Data opslag

Wij begrijpen dat je misschien ook vragen hebt over de opslag van data. Al de verzamelde data van Cotembo wordt veilig opgeslagen. Zo worden:

  • Alle gebruikersgegevens van Cotembo opgeslagen in de AWS RDS-database service, waar alles veilig wordt bewaard op de servers in Frankfurt. Toegang tot de database is alleen mogelijk vanuit het interne AWS-netwerk. De beveiligingsaspecten voldoen aan verschillende ISO-normen. Meer informatie? Klik dan hier.
  • De applicatie dwingt het gebruik van HTTPS af voor veilige communicatie tussen de cliënt en de server. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die via het netwerk worden verzonden, versleuteld zijn en beschermd zijn tegen afluisteren en manipulatie.
  • De hele applicatie vereist gebruikersauthenticatie en elke gebruikersactie heeft toestemmingcontroles. Cotembo werkt met Two-factor Authenticatie en alle data is encrypted.

Toch nog vragen?

Neem contact met op met jouw Fidus-kantoor. Onze adviseurs leggen het graag aan je uit.