Altijd een kantoor bij je in de buurt

Tips van Fidus

Wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering relevant?

Een eigen vakantiehuis op een vakantiepark in ons mooie landje. Wie wil dat nou niet?

Ben je jezelf aan het oriënteren op het kopen van een vakantiehuisje of heb je er zelfs al een op het oog? Wil je graag een vakantiehuis om (vooral) zelf gebruik van te maken samen met familie en vrienden of koop je een vakantiehuis om te verhuren? In beide situaties zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Lees artikel

Arbeidsongeval met een van je werknemers. Wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kun je gewond raken tijdens het uitvoeren van je werk. Deze situatie noemen we een bedrijfs- of arbeidsongeval. Een arbeidsongeval is zowel voor de werknemer die het overkomt, als voor de werkgever, erg vervelend. Een werknemer kan in veel gevallen de schade verhalen op de werkgever. Maar wat zijn eigenlijk de rechten en de plichten van de werkgever? We vertellen het je in dit blog.

Lees artikel

De Zakelijke Rechtsbijstandverzekering: wat heb je eraan?

Natuurlijk hoop je dat alles goed gaat tijdens het ondernemen. Blije klanten, leveranciers en medewerkers is alles wat je wil. Toch is dit niet altijd het geval. Een conflict met een leverancier kan zomaar uit de hand lopen. Misschien wel met een juridische strijd als gevolg. Ook de kosten van deze conflicten kunnen flink oplopen. Geld dat je niet altijd kan missen in je onderneming. Een Zakelijke Rechtsbijstandverzekering is daarom onmisbaar. In dit blog vertellen we je waarom.

Lees artikel

Motorrijden in de file: wat zijn de regels?

Mogen motorrijders bij file tussen de stilstaande auto’s doorrijden? Dat is een vraag die wel eens voor een discussie zorgt. Ruim 30 jarig geleden was het inderdaad nog verboden voor motorrijders om in te halen tijdens een file. Deze wet is aangepast en sinds 1991 is het in Nederland wel toegestaan om op de motor langzaam tussen twee rijen auto’s door te rijden. Met de nadruk op langzaam en alleen tussen twee rijen auto’s. Via andere wegstroken of wegdelen mogen auto’s niet ingehaald worden.

Lees artikel

De impact van de Wet toekomst pensioenen (Wtp)

Vorig jaar, op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet in werking getreden. Dit heeft voor iedereen gevolgen. Ook voor jou als ondernemer heeft dit misschien wel meer impact dan je vooraf zou verwachten. In dit blog bespreken wij de belangrijkste wijzigingen en de gevolgen voor jou als ondernemer.

Lees artikel

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: Voorkomen en Beschermen

Het bedrijfsleven is continu in beweging. Als ondernemers let je daarom altijd op nieuwe kansen in de markt. Maar het is ook belangrijk je te richten op mogelijke risico’s. Bijvoorbeeld door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering verzeker je jouw bedrijf, medewerkers en producten tegen mogelijke schade die jullie veroorzaken. Wij leggen je graag meer uit in ons blog.

Lees artikel

Net gaan samenwonen? Een aantal tips om het gezellig te houden!

De volgende stap in je relatie is gezet, je bent eindelijk gaan samenwonen. Nu deel je ineens écht lief en leed met je partner. Je ziet elkaar op de beste en slechtste momenten. Bijvoorbeeld lekker samen aan de keukentafel eten, op de bank hangen en samen slapen. Maar naast al deze fijne momenten samen, zijn er nog een aantal dingen waar je aan moet denken. In dit blog geven we je een aantal tips om het gezellig te houden thuis.

Lees artikel

Zo blijf je wakker tijdens het autorijden

Het gebeurt iedereen weleens. Je bent eigenlijk te moe om verder te rijden, maar je bestemming is nog maar 20 minuten rijden. De meeste mensen kiezen ervoor om door te rijden. Dit gaat vaak goed en zonder problemen. Helaas gaat het ook wel eens fout en valt een automobilist in slaap. Dit kan voor serieuze ongelukken zorgen en die wil je natuurlijk voorkomen. Wakker blijven tijdens het rijden is daarom erg belangrijk. Met onze tips blijf je wakker tijdens het autorijden.

Lees artikel

Schade aan je ruiten door storm of vandalisme? Zorg dat je verzekerd bent!

Er zijn erg veel verschillende verzekeringen. Het is begrijpelijk dat je als ondernemer soms het overzicht kwijt raakt. Welke verzekeringen zijn nou belangrijk voor jouw onderneming? Het is logisch dat je soms niet aan bepaalde verzekeringen denkt. Heb jij al aan een glasverzekering gedacht?

Lees artikel

Professioneel videobellen: zo doe je dat!

Video bellen met collega’s, klanten of andere relaties. Na Corona werd dit het nieuwe normaal. Want laten we even eerlijk zijn: het is een stuk makkelijker dan fysiek aanwezig zijn op kantoor. Toch is het belangrijk om te realiseren dat je aan het werk bent. In je pyjama even snel dat belletje opnemen is dan niet zo slim. Professioneel videobellen? Dat doe je zo:

Lees artikel

Verkeersboete? Dit betaal je in 2024

Ieder jaar verandert de hoogte van verkeersboetes. Maar wat betaal je dit jaar eigenlijk voor een snelheidsovertreding? Of het niet dragen van je gordel? In dit blog zetten wij de hoogte van verkeersboetes in Nederland voor 2024 op een rij*.

Lees artikel

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Altijd up-to-date

Gratis tips & tricks zo in je mailbox, dus.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.