Altijd een contactoptie die bij jou past

Tips van Fidus

Wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering relevant?

Prinsjesdag 2023: Dit betekent het voor jou

Afgelopen dinsdag was het zo ver: Prinsjesdag 2023. Zoals elk jaar worden op deze dag de rijksbegroting en miljoenennota besproken. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe plannen aangekondigd door het demissionair kabinet. Dit heeft meerdere gevolgen, ook voor jou. Wij zetten de belangrijkste plannen op een rij.

Lees artikel

Wonen in een monumentaal pand: waar moet je op letten?

Een bijzonder, speciaal en uniek huis op het oog? Grote kans dat je oog is gevallen op een monumentaal pand. Voor veel mensen misschien een rode vlag. Want: “Die kan je beter niet kopen, daar mag je niks mee”. Een grote misvatting die wij graag uit de lucht helpen. Toch zijn er een paar zaken waar je op moet letten bij het wonen in een monumentaal pand.

Lees artikel

Een eerste huis kopen of huren. Wat kan er nog?

Stel, je bent starter en wilt op jezelf wonen. Of je hebt een thuiswonend kind dat graag zijn of haar vleugels uitslaat. De huidige (krappe) huizenmarkt is dan geen gemakkelijke. Een sociale huurwoning is vaak geen optie door de lange wachtrijen. Maar wat kun je nog wel doen? In dit blog zetten we de opties voor een eerste woning op een rij.

Lees artikel

Een woning delen: Belangrijke afspraken om te maken met je huisgenoot

Door de huidige huizenmarkt kiezen veel jongeren ervoor om samen te wonen met een huisgenoot. Niet alleen financieel aantrekkelijk, maar natuurlijk ook nog eens erg gezellig! Tenminste, als je elkaars wensen, behoeften en grenzen goed kent. Dat voorkomt een hoop irritatie en discussie. In dit blog zetten we belangrijke afspraken om te maken met je huisgenoot op een rij.

Lees artikel

ChatGPT: een vloek of zegen voor je bedrijf?

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de snelle groei van AI (artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie). Een massale hoeveelheid data wordt ingezet om zaken die eerder werden gedaan door mensen, nu automatisch te doen. Zo kun je met behulp van ChatGPT supersnel teksten genereren. Teksten die je niet meer zelf hoeft te bedenken en uit te tikken. Misschien is dit blog wel geschreven door ChatGPT. Super handig! Of vooral eng? In dit blog gaan we in op ChatGPT en de impact op jouw bedrijf.

Lees artikel

Veilig omgaan met data in je bedrijf

Veel moderne bedrijven leven op data. We kunnen simpelweg niet meer zonder. Van de gegevens van onze klanten tot onze bedrijfsinformatie. Alles draait om data. Dit maakt ons ook kwetsbaar. De data van een bedrijf is voor criminelen namelijk veel geld waard. Daarom is het erg belangrijk om veilig om te gaan met data. In deze blog helpen we je alvast op weg!

Lees artikel

Help! Zo maak je zelfverzekerd die BBQ uit

Het heerlijke zomerweer is weer begonnen. Dit is ook het startsein voor het BBQ seizoen. Gooi die grill maar aan, dus. Na een geslaagde BBQ is het belangrijk om deze veilig uit te maken. Er komen namelijk flink wat risico’s bij kijken. Een BBQ veilig uitmaken? Dat doe je met onze tips.

Lees artikel

Vakantie checklist: Jouw huis veilig achterlaten

Je bent net met de auto van huis vertrokken, op weg naar de vakantiebestemming. De gedachten in je hoofd gaan alle kanten op. Zijn alle ramen boven wel dicht? Is alles op slot? Staat de verwarming uit? Nu de vakantie voor de deur staat helpen we jou om je huis veilig achter te laten. Met behulp van onderstaande checklist verklein je de kans dat inbrekers in jouw huis toeslaan.

Lees artikel

Hoge lasten en stijgende kosten: waar kan je besparen

Het leven wordt steeds duurder. Voor veel mensen wordt het hierdoor steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is daarom belangrijk om te kijken waar je besparingsmogelijkheden liggen. Benieuwd waar jij kunt besparen? Een budgetplanner helpt je om je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rij te zetten.

Lees artikel

Je kantoorpand verduurzamen: zo doe je dat!

Vanaf 1 januari 2023 is het voor kantoren groter dan 100 m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Begin dit jaar voldeed pas 55% van de kantoren aan deze eis. Hoogste tijd om te verduurzamen, dus! Maar hoe doe je dat nou precies? In dit blog geven wij opties hoe je dit kunt doen.

Lees artikel

Op autovakantie in Europa? Vergeet je vignet niet!

Wat een heerlijk vooruitzicht, je gaat met de auto op vakantie in Europa. Handig om goed voorbereid de auto in te stappen. Want wist je dat een vignet in sommige Europese landen verplicht is? In dit blog leggen we per land uit hoe dit op dit moment werkt*.

Lees artikel

5 verfrissende tips voor warm weer

De zomer is in volle gang en de temperatuur stijgt. Dat betekent drukke terrassen en volgepakte stranden in Nederland. Zorgeloos genieten, dus! Toch brengt dit warme weer ook wat uitdagingen met zich mee. Zo is het belangrijk om koel te blijven en niet oververhit te raken. In ons blog delen we 5 verfrissende tips om koel te blijven met warm weer.

Lees artikel

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Altijd up-to-date

Gratis tips & tricks zo in je mailbox, dus.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.