Altijd een kantoor bij je in de buurt

Tips van Fidus

Wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering relevant?

Is het al tijd om mijn winterbanden te vervangen?

Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg bij lage temperaturen. Daarom kiezen veel mensen in de winter voor winterbanden. Rijden met winterbanden is bij regen, sneeuw en ijzel vaak een stuk veiliger. Het is alleen niet zo dat winterbanden het hele jaar door voor meer grip zorgen. Daarom rijd je niet het hele jaar op winterbanden. Weet jij wanneer het tijd is om je winterbanden te vervangen?

Lees artikel

Hoe bereken je de dagwaarde van je motor?

Op zoek naar een motorverzekering voor je motor? Dan wordt er vaak om de dagwaarde van je motor gevraagd. Ook in het geval van schade is het belangrijk om de dagwaarde van je motor te weten. Maar wat is dat nou eigenlijk, een dagwaarde? En hoe bereken je die? We leggen het aan je uit in dit blog!

Lees artikel

Kan je een oldtimer als enige auto verzekeren?

Heb je een juweeltje van een oldtimer in je schuur staan? Dan wil je die vast graag goed verzekeren. Met een oldtimerverzekering bijvoorbeeld. Om een oldtimerverzekering af te sluiten voor jouw oldtimer moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je kan dus niet zomaar een oldtimerverzekering afsluiten als de oldtimer je enige auto is. In dit blog leggen we uit hoe dit werkt

Lees artikel

Dit betaal je voor een verkeersboete in 2023

Ieder jaar verandert de hoogte van verkeersboetes. Maar wat betaal je nu eigenlijk voor een snelheidsovertreding? Of het niet dragen van je gordel? In dit blog zetten wij de hoogte van verkeersboetes in Nederland voor 2023 op een rij*.

Lees artikel

Op wintersport? Denk aan de regels op de piste!

Ga je voor het eerst op wintersport? Verdiep je dan vooraf goed in de regels op de piste. Want niets is zo vervelend als iemand die zonder afstand inhaalt óf ineens stil staat. Het is niet alleen vervelend, maar ook erg gevaarlijk. Daarom bestaan er verkeersregels op de piste. Deze zijn opgesteld om ongelukken op de piste te voorkomen. Benieuwd welke regels dit zijn? Lees dan snel verder!

Lees artikel

In vijf stappen naar risicobeheersing in je bedrijf

Het zijn spannende tijden als ondernemer. De situatie op de markt zorgt voor onzekerheid bij bedrijven. Daarom is het verstandig om een inventarisatie te maken van de risico’s in jouw organisatie. Met als doel om deze risico’s te beheersen. In dit blog leggen wij uit hoe dit werkt en hoe je dit aanpakt.

Lees artikel

Vier zelfverzekerd carnaval met deze zeven tips

Carnaval staat weer voor de deur. Tijd voor een feestje in het zuiden van het land! Elke stad en elk dorp heeft zijn eigen gebruiken en tradities tijdens deze bijzondere dagen. Met een aantal kantoren in het zuiden van het land geven wij onze klanten graag tips voor een zelfverzekerd carnaval. Waar jij het feest ook viert, met deze tips kom jij de carnaval zelfverzekerd door!

Lees artikel

Krapte op arbeidsmarkt: zorg dat je interessant bent én blijft als werkgever!

Je hoort het steeds vaker: het is lastig om aan goede medewerkers te komen. Dit noemen we ook wel krapte op de arbeidsmarkt. Interessant zijn én blijven als werkgever is belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat nou? In dit blog geven wij tips om als werkgever interessant te zijn voor nieuwe medewerkers én te blijven voor je huidige medewerkers.

Lees artikel

Verschillende verkeersregels in het buitenland

De vakantie staat weer voor de deur. Veel mensen gaan er weer even tussenuit. Voor bestemmingen binnen Europa pak je al snel de auto. Gelden er dan ook andere verkeersregels? De verkeersregels in Europa zijn in grote lijnen gelijk. Toch zijn er flink wat dingen waar je rekening mee moet houden. We zetten ze voor je op een rij.

Lees artikel

Met je bestelbus parkeren in een woonwijk: mag dat?

Parkeren in een drukke woonwijk is vaak al lastig zat. Laat staan als je dit met een bestelbus doet. Eindelijk dat felbegeerde plekje gevonden? Dan zet je hem daar vast meteen in. Maar mag dat zomaar? Wij zochten het voor je uit.

Lees artikel

Wat kost een bestelauto rijden?

Een bestelauto is een must-have voor veel bedrijfseigenaren. Bij het rijden in een bestelauto komen natuurlijk verschillende kosten kijken. Dit gaat verder dan alleen de aanschafprijs van je bestelauto. Denk bijvoorbeeld aan je verzekering, brandstof en wegenbelasting. Maar wat kost dat eigenlijk? Wij onderzochten de belangrijke kostenposten!

Lees artikel

Wat is het bonus-malussysteem?

Het bonus-malussysteem?! Klinkt ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Met het bonus-malussysteem belonen verzekeraars goed rijgedrag en “straffen” ze slecht rijgedrag. Zo betekent “bonus” goed, en “malus” slecht. In dit blog leggen we aan je uit wat het bonus-malussysteem is, én hoe het werkt.

Lees artikel

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Altijd up-to-date

Gratis tips & tricks zo in je mailbox, dus.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.