Meer dan 350 financiële experts

Tips van Fidus

Wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering relevant?

Lang op reis: Hoe zit dat met je verzekeringen?

Een lange reis maken staat op de bucketlist van veel (jonge) mensen. Voor een aantal maanden op reis door Azië, Zuid-Amerika of Europa. Hoe dan ook een prachtige ervaring! Maar voordat je jouw koffers pakt voor dit mooie avontuur, is het erg belangrijk om je verzekeringen te regelen. Bij een lange reis zit dit vaak net even anders dan normaal. Wij vertellen je in ons blog graag meer!

Lees artikel

Is jouw reisverzekering nog up-to-date?

Het weer wordt beter, de dagen langer en de natuur groener. Kortom, het voorjaar staat voor de deur. Dit is voor veel mensen ook de periode om hun reisplannen concreet te maken. Heerlijk wegdromen over je aanstaande tripjes. Toch kan je niet eindeloos wegdromen. Heb je namelijk al gedacht aan het verzekeren van die mooie reis? Wij vertellen je graag meer in ons blog.

Lees artikel

Hoe werkt verlof tijdens een langdurige ziekte?

Tijdens een langdurige ziekte ben je vast en zeker toe aan rust! Als de ziekte dit toelaat is een paar daagjes weg misschien wel de ontspanning die je zoekt. Maar mag je verlof inzetten tijdens een langdurige ziekte? En hoeveel dagen heb je dan? Wij zochten het voor je uit!

Lees artikel

Wat zijn UBO's? en waarom vraagt mijn verzekeraar hiernaar?

In de wereld van verzekeringen bestaan veel termen en afkortingen. Ze worden regelmatig gebruikt in communicatie. Een van deze termen is UBO, wat staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’. Maar wat betekent dit nou precies, en waarom zijn UBO’s  zo belangrijk voor je verzekeraar.

Lees artikel

Wanneer heeft jouw werknemer recht op verlof?

Jouw werknemers nemen vast wel eens een lekker weekje vakantie op. Dat verdienen ze natuurlijk ook na al dat harde werken! Misschien heb je ook wel werknemers die ooit met zwangerschapsverlof of geboorteverlof zijn gegaan. Zo zijn er verschillende soorten verlof die jouw werknemer kan inzetten. Weet jij precies hoe het allemaal zit? Wij maken het overzichtelijk voor je!

Lees artikel

Welke voorwerpen moeten er verplicht in de auto liggen tijdens je autovakantie?

De zomer staat om de hoek. Tijd voor een autovakantie! Heb je al de verplichte voorwerpen wel in je auto?

Lees artikel

Lenen, hoe werkt dat nu precies?

Geld lenen zorgt voor extra budget voor die ene droomaankoop. Of het nu gaat om een auto, het verbouwen van je huis of andere dromen. Een lening kan je helpen dit te realiseren. Het is  belangrijk jezelf goed in te lezen in dit onderwerp. Want hoe werkt lenen nu precies? En waar moet je op letten. Je leest het in ons blog.

Lees artikel

De toegevoegde waarde van maatwerk bij pensioenadvies

Het afsluiten van een pensioenregeling voor je personeel is in Nederland niet verplicht, tenzij jouw bedrijf onder de werkingssfeer van een Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) valt. Een meerderheid van de werkgevers in Nederland beslist daarom zelf of er een pensioenregeling wordt aangeboden aan de medewerkers. In de praktijk merken wij dat het pensioenbewustzijn onder medewerkers de afgelopen jaren is toegenomen. Hierdoor is het pensioen ook steeds vaker belangrijk bij de onderhandeling van arbeidsvoorwaarden.

 

Lees artikel

Baby op komst? Check je verzekeringen!

Gefeliciteerd! Jullie worden ouders! Een spannende tijd is aangebroken waarin veel gaat veranderen. Naast het genieten van deze tijd is het ook belangrijk dat jullie de verzekeringsmaatschappij informeren over de komst van jullie kindje. In dit blog leggen we je precies uit wat er allemaal geregeld moet worden!

Lees artikel

Is BHV verplicht voor je bedrijf?

Een bedrijfsongeval op werk komt vaker voor dan je denkt. Jaarlijks worden duizenden Nederlanders het slachtoffer van een bedrijfsongeval. Een collega die op deze momenten eerste hulp kan verlenen is erg belangrijk. Dit is niet alleen belangrijk, maar ook nog eens verplicht. In dit blog lees je alles over bedrijfshulpverlening (BHV).

Lees artikel

Een eigen vakantiehuis op een vakantiepark in ons mooie landje. Wie wil dat nou niet?

Ben je jezelf aan het oriënteren op het kopen van een vakantiehuisje of heb je er zelfs al een op het oog? Wil je graag een vakantiehuis om (vooral) zelf gebruik van te maken samen met familie en vrienden of koop je een vakantiehuis om te verhuren? In beide situaties zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Lees artikel

Arbeidsongeval met een van je werknemers. Wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kun je gewond raken tijdens het uitvoeren van je werk. Deze situatie noemen we een bedrijfs- of arbeidsongeval. Een arbeidsongeval is zowel voor de werknemer die het overkomt, als voor de werkgever, erg vervelend. Een werknemer kan in veel gevallen de schade verhalen op de werkgever. Maar wat zijn eigenlijk de rechten en de plichten van de werkgever? We vertellen het je in dit blog.

Lees artikel

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Altijd up-to-date

Gratis tips & tricks zo in je mailbox, dus.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.