Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Zakelijk

Alles wat je moet weten over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Big image

Als ondernemer wil je vooral lekker ondernemen, zonder je zorgen te maken over mogelijke fouten. Maar wat als je een fout maakt die jouw klant geld kost of schade toebrengt? In dat geval kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) uitkomst bieden. Deze verzekering biedt dekking voor schade die jij, tijdens je beroep, veroorzaakt door fouten of nalatigheid tijdens de uitoefening van je werk.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die je beschermt tegen schadeclaims als gevolg van beroepsfouten. Bijvoorbeeld een advocaat die een belangrijke deadline voor een zaak mist, een architect die een berekeningsfout maakt of een financiële adviseur die een rekenfout bij een klant. Fouten die kunnen leiden tot flinke financiële schade bij de klant. Met een BAV bescherm je jezelf voor de kosten van deze claims.

Wie heeft een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Voor iedereen die een adviserende, controlerende of ontwerpende rol heeft kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst bieden. In sommige gevallen is een BAV zelfs verplicht, bijvoorbeeld in bepaalde brancheverenigingen of bij overheidsopdrachten. Onze Fidus adviseurs kijken graag met je mee of deze verzekering aan te raden is voor jouw beroep.

Hoe werkt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een BAV keert een bedrag uit wanneer een verzekerde schade lijdt door een beroepsfout. De verzekering dekt meestal de juridische kosten en de vergoeding die je mogelijk aan de klant moet betalen. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de fout en de gevolgen voor de klant.

Bij het afsluiten van de verzekering kies je dekkingsopties. Onze adviseurs helpen je hier graag bij. Het is slim om goed na te denken over de risico’s die je loopt bij jouw beroep. Stem je verzekering hierop af.

Waarom is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk?

Fouten maken is menselijk, maar de financiële impact kan groot zijn. Zonder BAV kunnen schadeclaims je bedrijf, of zelfs je privévermogen, flink in gevaar brengen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf tegen de gevolgen van een dure beroepsfout.

Kortom, een BAV is een slimme en onmisbare verzekering in jouw bedrijfsvoering. Bekijk snel de mogelijkheden.

Delen