Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Zakelijk

Waarom ook jij opruimkosten wil verzekeren

Big image

De meeste ondernemers kennen het wel. Een Brand-, Goederen- of Inventarisverzekering die ze afsluiten voor hun onderneming. Maar naast deze standaard verzekeringen is er de keuze uit veel losse dekkingen. Zo ook het verzekeren van opruimkosten. Dit is een belangrijk onderdeel van risicobeheer voor bedrijven, dat vaak over het hoofd wordt gezien. In ons blog leggen we je uit waarom.

Wat zijn opruimkosten?

Opruimkosten zijn de kosten die je maakt om schade op te ruimen na een incident. Denk aan een brand, storm of lekkage. Deze kosten kunnen flink oplopen en worden niet altijd gedekt door jouw standaard bedrijfsverzekering. Daarom is het belangrijk om hier een aparte dekking voor af te sluiten. 

Waarom Opruimkosten Verzekeren?

Stel je voor: er breekt brand uit in je bedrijfspand. De brandweer blust het vuur, maar je blijft achter met een berg puin, beschadigde inventaris en vervuilde grond. Deze resten moeten worden opgeruimd voordat je kunt beginnen met de heropbouw van je bedrijf. Dit kan hoog oplopen in kosten en is lang niet altijd gedekt door je verzekering. Zonder een dekking voor opruimkosten draai je vaak zelf op voor deze uitgaven. Dit is natuurlijk erg lastig als je bedrijf al flinke schade heeft.  

Voordelen van het verzekeren van opruimkosten

Een dekking voor opruimkosten biedt diverse voordelen. Zo zorgt het voor financiële zekerheid en rust. In geval van schade hoef je voor de kosten van het opruimen zorg te dragen. Ook kan het je helpen om sneller weer operationeel te zijn. Want hoe sneller de schade is opgeruimd, hoe sneller jouw bedrijf weer kan draaien.  

Waar moet je op letten?

Controleer de polisvoorwaarden van je verzekering goed voor je de extra dekking afsluit. Wat wordt er precies gedekt? Zitten hier al opruimkosten bij? Zijn er uitzonderingen? En wat is het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt?  

Laat je hierbij goed adviseren door jouw persoonlijke Fidus adviseur. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met bedrijfsverzekeringen en voorzien je van persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Kortom, opruimkosten verzekeren is geen luxe, maar een noodzaak voor elk bedrijf. Het biedt financiële bescherming en helpt je bedrijf sneller te herstellen na schade. Zorg ervoor dat je zelfverzekerd kunt ondernemen, dus. Neem snel contact op met jouw Fidus adviseur. 

Delen