Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Particulier

Is jouw reisverzekering nog up-to-date?

Big image

Het weer wordt beter, de dagen langer en de natuur groener. Kortom, het voorjaar staat voor de deur. Dit is voor veel mensen ook de periode om hun reisplannen concreet te maken. Heerlijk wegdromen over je aanstaande tripjes. Toch kan je niet eindeloos wegdromen. Heb je namelijk al gedacht aan het verzekeren van die mooie reis? Wij vertellen je graag meer in ons blog.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Er zijn twee typen reisverzekeringen vaar je uit kan kiezen. Ben jij een echte reiziger en ga je regelmatig weg? Dan is een doorlopende reisverzekering het beste voor jou. Je gaat in dit geval het hele jaar verzekerd op reis. Natuurlijk is je dekking wel afhankelijk van de aanvullende dekkingen die je kiest. Ben je niet van plan om vaak op reis te gaan of zijn je vakantieplannen kort maar krachtig? Dan past een kortlopende reisverzekering het beste bij jou.

Aanvullende dekkingen reisverzekering

Iedere reis is anders. Zo ook het type verzekering dat je ervoor nodig hebt. Daarom zijn er verschillende aanvullende dekkingen voor je reisverzekering. Passen de keuzes van je reisverzekering nog wel bij je geplande reis? Controleer dit goed! Wij zetten een paar aanvullende dekkingen voor je op een rij:

Bagage

Met een bagagedekking verzeker je, zoals de naam het al zegt, je bagage tegen verlies, diefstal of schade tijdens je reis. Vaak is dit tot een maximaal bedrag. Ook geldt er bij veel verzekeraars een eigen risico.

Werelddekking

Zodra je een reisverzekering afsluit moet je een dekkingsgebied kiezen. Bij de meeste basisverzekering staat deze op Europa. Ga je dit jaar verder weg? Vergeet dan niet een werelddekking af te sluiten!

Annuleringsverzekering

Je reis door onverwachte reden moeten annuleren of afbreken ? Sluit hiervoor een annuleringsverzekering af. Deze verzekering dekt vaak de kosten die je maakt als je jouw reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, overlijden van een familielid, of andere onverwachte veranderingen. Let op! Deze dekking moet zijn afgesloten binnen 7 dagen na het boeken van je reis.

Medische kosten

Veel mensen hebben een misvatting over deze aanvullende dekking. Want je hebt toch gewoon een zorgverzekering afgesloten? Dat klopt vaak deels. Je zorgverzekering vergoedt alleen kosten tot het in Nederland geldende tarief. Met de dekking medische kosten ben je extra verzekerd bij zorg in het buitenland. Zeer nuttig in bijvoorbeeld dure landen zoals Amerika en Australië.

Bijzondere sporten/ wintersport

Een sportieve reis gepland? Let dan goed op deze dekking. Bij het uitvoeren van deze sporten loop je namelijk meer risico op een ongeluk. Daarom is deze aanvullende dekking in het leven geroepen.

Let op! Gevaarlijke sporten zijn vaak uitgesloten van dekking. Bekijk daarom altijd de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering.

Ongevallendekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op reis is dit het geval. Hiervoor bestaat er de aanvullende ongevallendekking. Deze dekking geeft een vergoeding bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval.

Pechhulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan is er ook de optie voor een pechhulp dekking. Ga je bijvoorbeeld op roadtrip in Europa en gaat de auto stuk. Dan biedt de pechhulp dekking uitkomst.

Meer weten over de aanvullende dekkingen of benieuwd welke dekking jij nodig hebt bij jouw reis? Neem dan contact op met jouw Fidus adviseur. Onze reisspecialisten staan voor je klaar!

Delen