Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Net gaan samenwonen? Een aantal tips om het gezellig te houden!

Big image

De volgende stap in je relatie is gezet, je bent eindelijk gaan samenwonen. Nu deel je ineens écht lief en leed met je partner. Je ziet elkaar op de beste en slechtste momenten. Bijvoorbeeld lekker samen aan de keukentafel eten, op de bank hangen en samen slapen. Maar naast al deze fijne momenten samen, zijn er nog een aantal dingen waar je aan moet denken. In dit blog geven we je een aantal tips om het gezellig te houden thuis.

Tip 1:  Blijf met elkaar praten

Stoor je jezelf aan iets wat je partner doet of zegt? Zit iets je dwars? Heb je geen fijne werkdag gehad? Praat erover met elkaar! Om te voorkomen dat je emoties op gaat kroppen en op een gegeven moment barst, is het van belang om goed met elkaar te communiceren. Op deze manier voel jij jezelf beter en verminder je de kans op discussies of ruzies, dus.

Tip 2: Neem tijd voor jezelf

Nu je samenwoont zit je veel op elkaars lip. Daarom is het erg belangrijk om ook tijd voor jezelf te nemen. Het is helemaal niet erg om je af en toe even terug te trekken en je eigen ding te doen. Ga een wandeling maken, lees een boek, kijk de serie, ga een uurtje videobellen met vrienden of ga alleen de stad in om te shoppen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw partner! Respecteer ook de momenten waarop hij/zij even tijd voor zichzelf neemt.

Tip 3: Blijf vriendschappen onderhouden

Naast de relatie met je partner zijn er nog meer relaties om te onderhouden. Dit is de band met je familie, maar ook met je vrienden. Zorg dat je tijd maakt om leuke dingen te doen. Ben een luisterend oor wanneer nodig. En lucht je hart wanneer je hier behoefte aan hebt. Je relatie kan niet altijd helemaal op rolletjes lopen. Soms irriteer je jezelf aan hoe je partner zich gedraagt of kun je het niet eens worden over een bepaald kwestie. Hoe fijn is het dan om even met een vriend te kletsen.

Tip 4: Verdeel de taken

De boodschappen moeten gehaald worden én er moet eten gekookt worden. Er ligt nog een berg was en de stofzuiger moet ook nog door het huis. Om de harmonie in huis te bewaren is het handig om een taakverdeling te maken. Hou jij van koken en je partner juist helemaal niet? Dan zorg jij voor heerlijke maaltijden ’s avonds. Misschien kan je partner dan van te voren de boodschappen doen. Doe je dat juist liever zelf? Dan wordt de was de taak van je partner. Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo zwart wit, maar zorg ervoor dat jullie beide gelijke verantwoordelijkheden hebben. Heb jij vandaag net iets meer tijd dan je partner? Hang dan even de schone was op.

Tip 5: Compromissen sluiten

Bij samenwonen horen compromissen. Wil je partner iedere donderdagavond en zondagmiddag een voetbalwedstrijden kijken? Zorg dan dat je op een andere avond iets kijkt wat jij leuk vindt. Of gebruik deze tijd voor jezelf of voor het afspreken met vrienden.

Tip 6: Maak tijd voor elkaar

Nu je samenwoont is het vaak vanzelfsprekend dat je samen thuis bent, samen eet, samen op de bank hangt en samen slaapt. Maar het is daarnaast nog steeds belangrijk om écht tijd voor elkaar te maken. Plan date avonden in, een vaste avond waarop jullie samen koken en ga dagjes weg met elkaar. Voorkom dat je langs elkaar heen gaat leven en blijf in je relatie investeren. Vergeet ook niet je partner af en toe een complimentje te geven. Laat merken dat je hem/haar nog steeds aantrekkelijk vindt, dat je het waardeert dat er voor je is gekookt én blijf elkaar verrassen met kleine cadeautjes of uitjes.

Delen