Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Verbouwen? Regel je verzekering

Big image

Verhuizen of toch liever verbouwen? Door de lastige woningmarkt kiezen veel mensen voor het tweede. Maar wist je dat een verbouwing van invloed kan zijn op je verzekering. Een verbouwing op de planning? Vergeet je verzekeringen niet, dus!

De waarde van je woning kan veranderen

Een verbouwing zorgt vaak voor een grote verandering in je huis. Niet alleen de uitstraling, maar ook de waarde van je woning veranderd vaak. Dit heeft soms ook invloed op je verzekeringen. Het herstelbedrag van je schade is dan namelijk een stuk hoger. Het is daarom slim om je verzekeraar te informeren over je verbouwing. Zo voorkom je onderverzekering!

 Geef de verbouwing door aan je verzekeraar!

Vooraf

Ga je starten met een verbouwing? Dan is het belangrijk om eerst te kijken of je een vergunning nodig hebt. Soms moet de gemeente je namelijk vooraf toestemming geven voor een verbouwing.

Daarnaast is het belangrijk om je verzekering goed te controleren. Schade tijdens een verbouwing valt namelijk niet altijd onder de dekking van je opstal- en inboedelverzekering. Weten wat voor jou van toepassing is? Neem dan contact met ons op.

Tip! Vergeet ook de buren niet te informeren. De verbouwing kan namelijk flink wat herrie veroorzaken. Die wil je natuurlijk wel te vriend houden, dus.

Na de verbouwing

Is de verbouwing afgerond? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met de verzekeraar. Soms moet het verzekerd bedrag van je verzekering verhoogd worden. Zo voorkom je dat je woning na de verbouwing onderverzekerd is.

Toch hoeft het verzekerd bedrag niet altijd te wijzigen. In sommige verzekeringen zit namelijk een garantie tegen onderverzekering of een waardegarantie. Dit betekent dat je woning standaard tot een vastgesteld bedrag verzekerd is.

Wil je een verbouwing doorgeven of kijken of het verzekerd bedrag nog klopt? Neem dan contact met ons op. Wij kijken het graag voor je na!

Delen