Altijd een kantoor bij je in de buurt

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Zakelijke schadeclaims goed gedekt, dus.

Als je zakelijk een schadeclaim krijgt, dan kun je de kosten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf.

De aansprakelijkheids-verzekering voor jouw bedrijf

Het kan gebeuren dat je een zakelijke schadeclaim ontvangt. Dat is vervelend en het kost meestal ook best wat tijd. Daarbij kost het ook geld. Gelukkig kun je je hiervoor verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf. Mocht je zo’n schadeclaim ontvangen, dan worden de kosten hiervan vergoed.

Jij en je medewerkers zijn verzekerd

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn zowel jij als je medewerkers verzekerd. Maar ook als er schade ontstaat door jouw bedrijfspand, valt het onder deze verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een dakpan die vanaf jouw kantoor op een auto valt.

Beroepsaansprakelijk of bedrijfsaansprakelijk?

Er zijn veel verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Zakelijk zijn dit de twee belangrijkste:

  • De beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Het lijkt over hetzelfde te gaan, maar ze verschillen behoorlijk. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je de schade die je veroorzaakt door het uitvoeren van je beroep. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een verkeerd advies.
Met een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf verzeker je schade die bij anderen ontstaat door je medewerkers, bedrijf, producten of diensten. Dus als er door toedoen van de medewerker schade ontstaat aan een leiding, dan is die schade gedekt met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Veelgestelde vragen

Het is in Nederland niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Maar als je een schadeclaim krijgt, kan dat al snel veel geld kosten. Daarom is het wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf af te sluiten.

Nee, de particuliere WA-verzekering dekt geen schade die je met je bedrijf maakt.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert schade door fouten die je tijdens je werk maakt. Bijvoorbeeld advies dat verkeerd uitpakt of een fout tijdens je werk. Wanneer er letsel is of schade aan goederen, dan valt dit onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.