Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Autorijden

Zo beveilig je jouw Keyless entry auto tegen diefstal!

Big image

Het komt steeds vaker voor de afgelopen tijd. Criminelen hebben hun ogen op auto’s met een keyless entry systeem. Door het signaal van de sleutel af te tappen kunnen ze een auto zonder sleutel openen. Vervolgens drukken ze simpelweg op de start/stopknop en rijden ze zo weg met jouw auto! Benieuwd wat je kan doen om je auto extra te beveiligen? Wij geven je tips.

Wat is keyless entry?

Keyless entry wordt vaak gezien als een luxe optie wanneer je een auto koopt. De auto’s met deze optie worden namelijk geopend en gestart door een signaal van je sleutel. Je hoeft de sleutel dus niet in het slot te stoppen, maar alleen in je broekzak te hebben. Kom je met de sleutel in de buurt van de auto? Dan gaat de auto vanzelf van het slot of open je deze door met je hand de handgreep aan te raken. Achter deze vorm van luxe schuilen helaas ook gevaren.

Het gevaar van keyless entry

De auto gaat van het slot door een signaal van de sleutel. Door middel van een apparaat tappen criminelen het signaal van je autosleutel van buitenaf. Zo kunnen zij de auto erg gemakkelijk openen en er zelfs mee wegrijden. Tegen de tijd dat je merkt dat jouw auto verdwenen is, zijn de dieven al spoorloos. Erg vervelend natuurlijk! Maar wat kan je er tegen doen?

Hoe parkeer je jouw auto op een veilige manier?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of die keyless entry wel echt nodig is. Een auto met een fysieke sleutel is veiliger dan een auto met keyless entry.

Heb je wel een auto met keyless entry? Dan kan je deze op verschillende manieren beveiligen tegen diefstal. Wij geven je vier handige tips!

Tip 1: Berg je sleutel goed op

Laat je sleutel niet rond slingeren. Het signaal van keyless entry is vaak maximaal zes meter. In de sleutel zit een zogenaamde RFID Chip. Criminelen die dus binnen zes meter van de sleutel staan kunnen het signaal af tappen. De sleutel in de buurt van je voordeur bewaren is daarom niet zo slim. Maak altijd gebruik van een signaal block. Hier lees je meer over in tip 2!

Tip 2: Sleuteltasje of een sleutelbakje met RFID blokkering

Een sleuteltasje met een RFID-blokkerende hoes of metalen sleutelbakje met RFID blokkering beschermt je sleutel tegen het aftappen van het signaal. Deze optie zorgt namelijk dat het signaal van de autosleutel geblokkeerd wordt. Voor een paar euro koop je al een bakje of tasje.

Tip 3: Blokkeer het keyless entry systeem

Zitten er ook knoppen op je sleutel om je auto te openen of te sluiten? Dan kan je misschien het keyless entry system blokkeren. Dit doe je bij de dealer. Zij weten precies of dit mogelijk is en hoe dit werkt bij jouw auto.

Tip 4: Zorg dat je goed verzekerd bent

Controleer ook bij je verzekeraar of je goed verzekerd bent bij diefstal, ook als jouw auto met keyless entry werkt. Vraag het na bij jouw Fidus-adviseur. Wij helpen je graag verder.

Delen