Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Motorrijden

Ben ik verzekerd als mijn motor uit de schuur gestolen wordt?

Big image

Ben je trotse bezitter van een motor? Dan berg je hem het liefst veilig op. In je schuur bijvoorbeeld. Want als hij dan gestolen wordt, ben je gewoon verzekerd op je inboedelverzekering. Toch? Laten we maar meteen duidelijk zijn: dat is zeker niet altijd het geval! In dit blog leggen we uit hoe dit werkt.

Je inboedelverzekering en diefstal van je motor

Vallen spullen uit je schuur onder je inboedelverzekering? Niet altijd. En je motor eigenlijk nooit. Daar sluit je namelijk een motorverzekering voor af. Wordt je motor gestolen uit je schuur? Dan valt dit niet onder je inboedelverzekering.

Diefstal van je motor valt dus onder je motorverzekering. Tenminste… Als je daarvoor extra verzekerd bent. De in Nederland verplichte WA-dekking vergoedt de schade niet in het geval van diefstal. Om je motor ook tegen diefstal te verzekeren is een uitgebreidere dekking dus noodzakelijk.

Let op! Lees áltijd goed de polisvoorwaarden van je verzekeringen. Hier lees je precies in welke situatie je wel of niet verzekerd bent.

Zo bescherm je jouw motor tegen diefstal

Natuurlijk zijn er wel verschillende mogelijkheden om de kans op diefstal te verkleinen.

Tip 1. Zet je motor op slot

Zet je motor áltijd op slot. Ook als je maar even kort weg bent. Zet je motor op het stuurslot en neem de sleutels mee. Overweeg ook een extra (ketting)slot. Zo maak je het dieven lastig om je motor zomaar mee te nemen.

Tip 2. Stop je sleutels goed weg

Ga je ergens naar toe met je motor? Zorg dan dat je de sleutels van je motor goed opbergt. Berg ook thuis de sleutels van je motor goed op.

Tip 3. Kies voor een beveiligde stalling

Je wilt natuurlijk niet dat ze je motor makkelijk mee kunnen nemen. Daarom is het belangrijk om de ruimte waar je jouw motor plaatst te beveiligen. Denk aan goede sloten of een alarm. Bekijk ook de eisen van je verzekering. Deze vind je in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Een motorverzekering afsluiten met dekking voor diefstal? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Fidus-kantoor. Wij helpen je graag!

Delen