Altijd een contactoptie die bij jou past

Motorverzekering

Zodat jij goed verzekerd kunt toeren op je motor, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Zorgeloos motorrijden.
  • Opzittendenverzekering en no-claimbeschermer zijn extra bij te verzekeren.
  • Schade? Wij zijn er 24/7 voor je.
Liever bellen? Selecteer vestiging

Spring jij dagelijks op de motor of maak je toertochten in het weekend? Hoe jij jouw motor ook gebruikt, je verzekert hem met de motorverzekering.

De motorverzekering zodat jij lekker kunt toeren

Jij wilt natuurlijk vooral lekker en zorgeloos motor kunnen rijden. Of je nu graag lange motortochten maakt of je motor gebruik voor woon-werkverkeer, over ongelukken wil je niet nadenken. Toch weet je dat je als motorrijder meer risico loopt dan andere weggebruikers. Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-motorverzekering te hebben. De verzekering die schade dekt die je bij anderen veroorzaakt met jouw motor. Maar je kunt ook kiezen voor een Allrisk motorverzekering, dan is alle schade gedekt, ook als het jouw eigen schuld is.

WA, WA+ of Allrisk

Welke verzekering je kiest heeft niets te maken met hoe goed of hoe vaak je motor rijdt, maar met welke lasten je kunt dragen. Een WA-motorverzekering heb je sowieso nodig, maar misschien is het verstandig om een WA+ verzekering te nemen. Die dekt ook sommige schades aan en diefstal van je eigen motor. Een Allriskverzekering is verstandig wanneer je een nieuwe motor hebt of afhankelijk bent van je motor. Met een AllRiskmotorverzekering wordt alle schade gedekt. Zowel de schade die je bij anderen veroorzaakt, als schade aan je eigen motor.

Opzittendenverzekering en no-claimbeschermer

Een motor gebruik je anders dan een auto en daarom kun je ook andere zaken verzekeren. Zo kun je bij een motorverzekering ook kiezen voor een opzittendenverzekering. Daarmee zijn de mensen die bij jou achterop de motor springen ook verzekerd. Ook kun je kiezen voor een no-claimbeschermer. Wil je alle opties weten en kijken wat het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Er zijn motorverzekeringen waarbij je ook jouw helm en motorkleding kunt meeverzekeren.

Marc Voncken

Commercieel medewerker particulier

Veelgestelde vragen

Bij de WA-basisdekking is standaard de schade aan anderen verzekerd. Je kunt de basisdekking uitbreiden naar een bredere dekking.


Bij de motorverzekering is standaard dekking voor: 

  • Schade die je met of door jouw motor veroorzaakt aan anderen of aan hun spullen.
  • Materiële schade en letselschade aan een ander waarvoor jij aansprakelijk bent.
  • Hulpverlening in binnen- en buitenland.
  • Schade aan anderen in het buitenland.

Dat hangt van de verzekeraar af. Als je dit graag wil, dan gaan onze adviseurs op zoek naar een verzekeraar die dat aanbiedt.

Normaalgesproken wel als je beperkt casco (WA+) of volledig casco gekozen hebt. Meestal zit er wel een maximum aan de dekking voor helm en kleding.

Hulp nodig?

Zodat jij goed verzekerd kunt toeren op je motor, dus.