Altijd een contactoptie die bij jou past

Beperkt cascoverzekering auto

Ook brand en diefstal gedekt, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Veel keuzevrijheid: zo betaal je nooit teveel.
  • Al je verzekeringen up-to-date. Altijd.
  • Schade? Wij zijn er 24/7 voor je.
Liever bellen? Selecteer vestiging

Met een WA+ autoverzekering is ook de schade aan je eigen auto gedekt. Dat is wel zo’n prettig idee wanneer je de weg op gaat.

Een beperkt cascoverzekering voor je auto

Een WA+ of beperkt cascoverzekering voor je auto

Een beperkt cascoverzekering wordt ook wel een WA+ autoverzekering genoemd. Dit komt omdat deze verzekering ook alleen in sommige gevallen schade aan je eigen auto dekt. Met een WA-verzekering is alleen schade aan anderen gedekt. Met een beperkt cascoverzekering ben je bij sommige voorvallen ook tegen schade verzekerd aan je eigen auto als dit niet jouw schuld is.

Schade gedekt bij brand of inbraak

Wat is precies gedekt is bij een BC autoverzekering? Daar kunnen onze adviseurs je bij helpen. In sommige gevallen is schade gedekt als het niet jouw schuld is. Denk bijvoorbeeld aan schade bij brand of wanneer iemand een poging gewaagd heeft in te breken. De meeste mensen kiezen voor een beperkte casco autoverzekering wanneer hun auto 6-10 jaar oud is.

Wist je dat je in sommige gevallen je nieuwe auto niet beperkt casco kan verzekeren?

Anouk Hitz

Commercieel medewerker Particulier

Veelgestelde vragen

De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Om de juiste premie te berekenen kijken we naar een aantal zaken. Denk daarbij aan:

  • Hoeveel schadevrije jaren je al hebt. 

  • De leeftijd van de regelmatige bestuurder.

  • Waar je woont.

  • De dekking(en) waar je voor kiest.

  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. 

  • Kenmerken van je auto zoals het merk, type en gewicht.

Een beperkte cascoverzekering kun je aanvullend afsluiten op een WA-verzekering. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die je met je auto aan anderen aanbrengt. Met een BC-verzekering ben je bij sommige voorvallen ook verzekerd bij schade aan je eigen auto als het niet jouw schuld is. Bijvoorbeeld schade door brand of hagel en ook een botsing met een dier. 

De meeste mensen kiezen voor een beperkte cascoverzekering wanneer hun auto tussen de 6 en 10 jaar oud is. Je kunt wel een Allrisk-verzekering nemen, maar die is duurder. Vaak komt dat niet uit met de waarde van een wat oudere auto. 

Hulp nodig?

Ook brand en diefstal gedekt, dus.