Altijd een kantoor bij je in de buurt

WA-autoverzekering

Andere auto nieuwe verzekering, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Al je verzekeringen up-to-date. Altijd.
  • Veel keuzevrijheid: zo betaal je nooit teveel.
  • Schade? Wij zijn er 24/7 voor je.
Liever bellen? Selecteer vestiging

Voor als jij niet alle risico’s hoeft uit te sluiten en je een betaalbare oplossing wilt. Met de WA-autoverzekering verzeker je je alleen voor de noodzakelijke risico’s.

De WA-autoverzekering: verzekerd de weg op

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor je auto

Als je een auto hebt, dan ben je wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij met je auto bij anderen veroorzaakt. Daarom is dit de goedkoopste autoverzekering die je kunt afsluiten.

Een WA-verzekering dekt alleen schade bij anderen

In een auto stappen brengt risico’s met zich mee. Voor jou, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Daarom ben je wettelijk verplicht om een WA-autoverzekering te hebben als een kenteken op jouw naam staat. Deze verzekering heb je dus nodig voordat je in de auto stapt. Deze verzekering dekt alleen schade die door jouw auto bij anderen wordt veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld een auto-ongeluk krijgt waarbij jouw auto ook schade oploopt, dan komt die autoschade voor eigen rekening. Alleen de schade die je bij anderen hebt veroorzaakt is met een WA-autoverzekering gedekt.

Wil je dat de schade aan jouw eigen auto ook is gedekt? Dan heb je een uitgebreidere verzekering nodig. Onze adviseurs helpen je graag met het uitzoeken van de verzekering die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van jou en jouw auto. Heb je bijvoorbeeld geld geleend om de auto te kopen? Hoe oud is de auto? En kun je een nieuwe auto kopen als de auto total loss is? De WA-verzekering dekt echt alleen de schade aan anderen. Als je zelf genoeg geld hebt om schade aan jouw eigen auto te betalen, dan is een WA-verzekering misschien genoeg. Maar kun je schade aan jouw auto niet zelf betalen, dan heb je wellicht een uitgebreidere verzekering nodig. Wil je weten wat je precies moet verzekeren en welke verzekering het beste bij jou past? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. 

Ja, dat kan. Heb je bijvoorbeeld voor het eerst een autokenteken op je naam staan en wil je een verzekering afsluiten? Dan heb je nog geen schadevrije jaren op je naam staan. Ook dan kun je bij Fidus een WA-verzekering voor de auto afsluiten. Dit hangt wel af van welke verzekering je wilt en aan welke voorwaarden je kunt voldoen. 

Je bouwt een schadevrij jaar op voor elk jaar dat je verzekerd bent en geen schade rijdt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer bonus-maluskorting je krijgt. Oftewel: hoe langer je autorijdt zonder schade te maken, hoe meer korting je krijgt op je premie. 

Een barst in je ruit of is je ruit helemaal stuk? Dat hoef je niet aan te geven voor je WA-verzekering. Heb je een verzekering die ruitschade dekt? Dan kun je het daar melden. Het heeft verder geen invloed op je schadevrije jaren of de korting op je premie. 

Hulp nodig?

Betaalbaar verzekerd met de WA-autoverzekering, dus.