Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Hypotheken

Wat moet je weten voordat je een hypotheek afsluit?

Big image

Met een hypotheek leen je geld voor jouw toekomstige woning. Tijdens dit proces komt er veel op je af. Maar wat moet je weten voor je een hypotheek afsluit? Dat vertellen we je graag!

Je allereerste hypotheek

Als je voor de eerste keer een hypotheek afsluit, dan komt er een hoop op je af. Zowel qua informatie als zaken die je moet regelen. Om een huis te kopen heb je namelijk flink wat geld nodig. Dat bedrag heb je waarschijnlijk niet op je bankrekening staan. Maar geen paniek, daarvoor bestaat er een hypotheek. In deze blog helpen we je graag door de bomen het bos weer te zien.

Bekijk je maandelijkse lasten

Als je een hypotheek afsluit, dan wordt dit een van je grootste maandelijkse vaste lasten. Daarom is het heel belangrijk dat er goed wordt gekeken naar jouw financiële situatie. Hoeveel hypotheek kun jij maximaal krijgen? En koop je het huis alleen of koop je het samen met je partner? Bereken dit eens in onze hypotheektool. Zo krijg je snel en eenvoudig een indicatie wat je maximale hypotheek is. Naast je hypotheek is het ook slim om goed te kijken naar alle andere lasten. Een maximale hypotheek is namelijk niet altijd de beste optie. Zeker niet als je veel andere (vaste) lasten hebt.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de verzekeringen die je nodig hebt. Denk hierbij aan een levensverzekering, opstalverzekering, glasverzekering en inboedelverzekering. Vraag een van onze adviseurs om met je mee te kijken. Zo weet je zeker dat je hypotheek goed geregeld is en dat je voor de juiste zaken verzekerd bent.

Houd rekening met extra kosten

Het kopen van een huis is meer dan alleen het aangaan van een hypotheek. Er komen namelijk flink wat extra kosten bij kijken. De zogenaamde “kosten koper”. Deze kosten betaal jij meestal zelf omdat je deze niet mee kan nemen in je hypotheekaanvraag. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notariskosten
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Taxatiekosten
  • Kosten voor Nationale Hypotheek Garantie (optioneel)
  • Makelaarskosten (optioneel)

Een hypotheek voor je droomhuis met Fidus!

De hypotheekadviseurs van Fidus zijn altijd dichtbij. Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies! Zij kijken met jou mee: wat heb je nodig en hoe kun je dat goed en het meest voordelig regelen? Bij Fidus werken wij als onafhankelijk hypotheekadviseur. Zo vergelijken wij meerdere aanbieders met verschillende voorwaarden en rentes. Dit helpt jou om de hypotheek te vinden die het beste past bij jouw persoonlijke situatie, dus.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs voor het best passende hypotheekadvies voor jou.

Delen