Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Particulier

Welke reisverzekering past bij jou?

Big image

De vakantieperiode staat voor de deur. Ga jij op vakantie? Goed moment om eens te checken of je reisverzekering nog up-to-date is. Niet alleen voor een vakantie in het buitenland, maar ook voor een vakantie in Nederland biedt de reisverzekering dekking. En kies je dan voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering? En welke dekkingen heb je dan nodig? Lees het in dit blog!

Ga zelfverzekerd op vakantie met een reisverzekering

Een reisverzekering biedt hulp bij onvoorziene situaties tijdens je vakantie. Heb je al een reisverzekering? Dan is de eerste belangrijke stap al gezet. Een reisverzekering is namelijk niet verplicht, maar wél verstandig. Want die gestolen telefoon of verloren bagage tijdens je vakantie is al heel vervelend. En helemaal als je dan niet goed verzekerd bent!

Doorlopende of kortlopende reisverzekering: wat kies jij?

Je gaat vaker op reis dan je denkt. Een weekendje in een hotel, een weekje wintersport in Oostenrijk of twee weken naar een zonnige bestemming in de zomervakantie. Voor al deze vakanties is een reisverzekering geschikt.

Een doorlopende reisverzekering loopt, zoals de naam al zegt, het hele jaar door (totdat je deze opzegt). Dit betekent dat je op iedere vakantie die je maakt tijdens de looptijd van je reisverzekering, verzekerd bent voor schade die gedekt is binnen je reisverzekering. Kies je voor een kortlopende reisverzekering? Dan ben je alleen tijdens een vooraf bepaalde periode verzekerd. Vaak sluit je deze reisverzekering speciaal voor een geboekte vakantie af.

Ga je in totaal langer dan twee weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak al voordeliger én regel je jouw reisverzekering in één keer goed voor het hele jaar!

Welke aanvullende dekkingen heb je nodig?

Afhankelijk van de reis die je maakt bepaal jij welke dekkingen wel óf niet geschikt zijn voor jou en jouw vakantie. In dit blog zetten we de belangrijkste aanvullende dekkingen voor je reisverzekering op een rij.

Medische kosten

In Nederland is een zorgverzekering verplicht. Voor vakanties in Nederland biedt deze zorgverzekering voldoende dekking. Ga je naar het buitenland? Dan vergoedt de aanvullende dekking “Medische kosten” in het buitenland kosten die binnen de dekking vallen.

Annulering

Kan je onverwachts niet meer op vakantie en moet je de vakantie annuleren? Dan ben je meestal je geld kwijt. Kies je voor de aanvullende dekking “Annulering”? Dan heb je vaak dekking voor de kosten van het annuleren van je reis, als jouw situatie onder de dekking van je reisverzekering valt.

Bagage

Met de dekking “Bagage” verzeker je jouw bagage voor schade door diefstal, beschadiging of verlies.

Geld

Neem je altijd contant geld mee op vakantie? Overweeg dan de aanvullende dekking “Geld”. Hiermee ben je verzekerd bij verlies of diefstal van je contante geld.

Let op! Vaak zit er een maximumbedrag aan vast. Controleer dit altijd goed van tevoren!

Pechhulp

Ga je met de auto naar het buitenland en sta je met pech langs de weg? Dan biedt de dekking “Pechhulp” uitkomst. Zorg er wel voor dat je vooraf bekijkt in welke landen deze dekking geldig is.

Tip! Vergeet niet te controleren of je deze dekking ook op je autoverzekering hebt. Dubbel verzekeren is altijd zonde!

Rechtsbijstand

De aanvullende dekking “Rechtsbijstand” in je reisverzekering vergoedt de kosten van juridische bijstand. Bijvoorbeeld bij een juridisch geschil in het vakantieland, of met je reisorganisatie. Heb je al een losse rechtsbijstandverzekering? Controleer goed of jouw rechtsbijstandverzekering (voldoende) dekking biedt in het buitenland.

Meer weten over de reisverzekering of wil je een reisverzekering afsluiten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs van een vestiging bij jou in de buurt.

Delen