Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Geen categorie

De Zakelijke Rechtsbijstandverzekering: wat heb je eraan?

Big image

Natuurlijk hoop je dat alles goed gaat tijdens het ondernemen. Blije klanten, leveranciers en medewerkers is alles wat je wil. Toch is dit niet altijd het geval. Een conflict met een leverancier kan zomaar uit de hand lopen. Misschien wel met een juridische strijd als gevolg. Ook de kosten van deze conflicten kunnen flink oplopen. Geld dat je niet altijd kan missen in je onderneming. Een Zakelijke Rechtsbijstandverzekering is daarom onmisbaar. In dit blog vertellen we je waarom.

Wat is een Rechtsbijstandverzekering?

Juridische conflicten zijn duur. Claims of rechtszaken kunnen al snel in de duizenden euro’s kosten. Dit verzeker je met een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering voorkomt dat jij opdraait voor de juridische kosten van een zaak of claim. De dekking van deze verzekering is afhankelijk van de specifieke dekkingen die je afsluit. Bekijk daarom goed wat voor jouw bedrijf verstandig is. Onze adviseurs helpen je hier graag bij.

Wat dekt een Rechtsbijstandverzekering?

Zoals eerder gezegd is de dekking op je Rechtsbijstandverzekering afhankelijk van de dekkingen die je kiest. Je krijgt bijvoorbeeld juridische hulp of een vergoeding bij*:

  • Conflicten met leveranciers over geleverde producten of diensten
  • Conflicten over contracten met medewerkers
  • Conflicten over te betalen belasting
  • Conflicten over je bedrijfsruimte
  • Rechtszaken

*controleer voor jouw persoonlijke dekking altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Hoe duur is een Zakelijke Rechtsbijstandverzekering?

De kosten van deze verzekering zijn afhankelijk van de dekkingen die je kiest. Maar één ding weten we zeker. Deze zijn vaak lang niet zo hoog als de kosten van een zakelijk geschil. Of je nu een start-up bent of een grote speler in de markt. Het hebben van de juiste juridische bescherming is erg belangrijk. Bescherm je bedrijf en sluit een zakelijke rechtsbijstandverzekering af, dus. Neem contact op met je persoonlijke Fidus-kantoor voor meer informatie.

Delen