Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Homepage particulier

Alles over hypotheekadvies

Big image

Het afsluiten van een hypotheek is niet makkelijk. Daarom zijn er hypotheekadviseurs. Zij helpen jou bij het vinden van de beste voorwaarden. Maar wat doen hypotheekadviseurs nou precies? Én waarom betaal je voor hypotheekadvies? Wij beantwoorden deze vragen in ons blog.

Waarom betaal je een hypotheekadviseur?

De kosten van een hypotheekadviseur verschillen vaak enorm. Dit komt door de manier waarop bedrijven adviseren. Een adviseur betaal je voor het advies en de bemiddeling bij het afsluiten van een hypotheek. Soms betaal je per uur én soms betaal je een vast bedrag. Bij Fidus bieden wij een compleet advies. Onze adviseurs kijken met je mee. Wat heb je nodig en hoe regel je dat het meest voordelig? Helemaal gericht op jouw huidige én toekomstige situatie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat ons advies ook in de toekomst aansluit op je wensen.

Waarom kies je voor een onafhankelijke adviseur?

Een onafhankelijke adviseur werkt niet voor een bank of geldverstrekker. Hierdoor heb je de keuze uit meerdere aanbieders. Dit zorgt ervoor dat je hypotheek nóg beter aansluit op jouw persoonlijke situatie.

 Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Kies bij het afsluiten van een hypotheek altijd een ervaren hypotheekadviseur. Zoek bijvoorbeeld eens naar keurmerken of brancheorganisaties. Ga bij je keuze altijd uit van jouw wensen en doelstellingen. Zo komt de adviseur tot de hypotheekvorm die het beste bij je past. Bij Fidus werken wij met een vast aanspreekpunt. Samen bekijken en vergelijken wij de verschillende hypotheekvormen. Zo krijg je direct een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Geen vast contract én toch een hypotheek afsluiten?

Heb je geen vast contract? Vraag dan eens of je werkgever een intentieverklaring af wil geven. Hierin verklaart de werkgever de intentie te hebben je tijdelijke contract om te zetten in een vast contract. Hierdoor is een hypotheek afsluiten vaak een stuk makkelijker.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met jouw persoonlijke vestiging. Wij staan voor je klaar!

Zijn er speciale voordelen voor starters bij hypotheken?

Als starter zijn er zeker voordelen. Ben je jonger dan 35 jaar en koop je een woning onder de € 400.000? Dan betaal je geen overdrachtsbelasting. Daarnaast zijn er speciale startersleningen en kan je soms met een toekomstig salaris rekening houden.

Waarom zet ik mijn rente vast?

Dat is afhankelijk van jouw financiële situatie. Zet je jouw rente voor een langere periode vast? Dan betaal je een hogere rente dan bij een korte renteperiode. Wel geeft dit langer zekerheid. Zo blijven je maandlasten langer gelijk. Bij een korte renteperiode zijn je maandlasten dus lager, maar heb je minder zekerheid. De renteperiode die je uiteindelijk kiest is van invloed op het bedrag wat je mag lenen. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Bij Fidus geven we altijd een persoonlijk advies over je renteperiode naar aanleiding van je specifieke situatie en wensen.

Benieuwd naar hypotheek advies bij Fidus? Maak dan een afspraak bij jouw persoonlijke vestiging. Wij helpen je graag!

Delen